18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çiftçilerden milletvekillerine tepki

Antakya - Antakya Ziraat Odası’nca düzenlenen "Çiftçilerin Sorunları" konulu toplantıda, milletvekilleriyle çiftçiler arasında tartışma yaşandı.

Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıda ilk sözü alan SHP Hatay Milletvekili Züheyir Amber, çiftçilerin sorunları yerine başka konulara değinince gösterilen tepki üzerine konuşmasını yarım bırakarak kürsüden indi.

DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan’ın oturduğu yerden, "Neden sorunlarını dile getirmekten çekiniyorsunuz? Çiftçiler sorunlarını aktarmalı. Sayın Sadullah Ergin neden konuşmuyor?" dedi.

AKP Grup Başkanvekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, bu söz üzerine, "Neden konuşmayalım? Biz kötü bir şey yapmadık" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Ergin’in konuşması sırasında hükümetin çiftçi sorunlarına eğilmediğini gerekçe göstererek tartışma çıkaran çiftçiler, Antakya Ziraat Odası Başkanı Celal Civelek tarafından uyarıldı.

Toplantının bölünmesine neden olan bu olaylar karşısında yeniden söz alan Civelek, sert bir dille "Provokasyon yapanlarınız var. Milletvekilleri burada sorunlarımızı dinlemeye geldiler" diye tepki gösterdi.

Civelek’in ısrarına rağmen bazı çiftçiler oturdukları yerden tepkilerini sürdürmesi üzerine Ergin, "Bu şekilde hareket ederseniz, sorunlarınızı çözme noktasında başarısız kalırız. Birbirimizi dinlemek zorundayız" dedi.

Ergin, çiftçileri sükunete davet ederek sürdürdüğü konuşmasında, Türkiye’nin 2002 yılı ekonomik tablosu hakkında bilgi verdi. Daha önce toplanan verginin dönemsel borçların faizlerine bile yetmediğini anımsatan Ergin, şunları kaydetti:

"Bugün ise toplanan vergilerin sadece yüzde 54’ü ile dönemsel borç faizleri ödeniyor. Olmayan paradan nasıl verebilirdik? Ancak bugün biraz daha iyiyiz. Ekonomimiz artık ayakta durabiliyor. Biraz sabrederseniz her şey daha iyi olacak."

Ergin, AKP’nin Türkiye’de dürüst siyaset ve siyasetçiye örnek olduğunun altını çizerek, "Biz kalkar (yaptıklarımızı yaptık, yapamadıklarımızı da yapamadık arkadaş) diyecek kadar cesuruz. Yaptıklarımızı kamu oyunun vicdanına bırakıyoruz. Tatmin olmuşlarsa göreve devam ederiz. Artık Türkiye’de böyle bir siyaset var, yapan kalır, yapamayan çeker gider" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 17:05:14
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 17:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?