26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çikolata içerisinde uyuşturucu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde hediyelik çikolataların içerisinde Kanada’ya gönderilmek istenen 2 kilo 125 gram afyon sakızı ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, illegal yollarla yurda sokulup Van üzerinden yurt dışına uyuşturucu sevkiyatının yapılacağı bilgi üzerine harekete geçen ekipler, önceki gün bir kargo firmasına ait aktarma merkezine düzenlenen operasyona narkotik detektör köpekleri de katıldı. Kanada’ya gönderilmek üzere kargoya teslim edilen bir adet karton kutuya köpeklerin tepki vermesi üzerine yapılan aramalar neticesinde karton koli içerisinde 5 adet çikolata paketi, 4 adet şekerleme paketi ve bir miktar çerez bulunduğu tespit edildi.

Paketler açıldığında 154 adet çikolata içerisine gizlenmiş vaziyette 2 kilo 125 gram afyon sakızı çıkması polisi hayrete düşürdü. İçerisinden uyuşturucu madde elde edilen ve Kanada’ya gönderilmek üzere kargoya teslim edilen koliyi teslim eden şahıs veya şahısların tespiti ve yakalanmalarına yönelik başlatılan çalışmalarda, kargonun göndericisi olduğu değerlendirilen ve isimleri açıklanmayan İran uyruklu 2 erkek şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba 11:14:16
Güncelleme :16 Ocak 2013 Çarşamba 11:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?