19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Cilalı İbo' son yolculuğuna uğurlandı

"Cilalı İbo" karakteriyle gönüllere taht kuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Feridun Karakaya için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde bir tören düzenlendi. Karakaya'nın naaşı törenin ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu da katıldı.


Saat 11.00 sıralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde Feridun Karakaya için düzenlenen törene sanatçının ailesinin yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sanatçı dostları ve hayranları katıldı.


Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, "Cilalı İbo" tabiri sadece şapkasında kalmadı. Bu dünyadan bir Feridun Karakaya geçti; ama gönülleri cilalayarak geçti. Önemli olan böylesi izler bırakabilmesidir. Sanat dünyasına, yakınlarına baş sağlığı ve Allah'tan rahmet diliyorum. Çok şakalar yaptı, Türk insanını çok güldürdü. "Yavyum benim" derken belki çok güldünüz; ama son şakası pek komik olmadı" dedi.


Karakaya'nın ölümüyle çok büyük bir hüzün yaşadıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "İnsanlar yaşadıkları halde ölüdürler. Bazı insanlar var ölürler; ama hep yaşarlar. Bugün Allah'ın rahmetine ve sevenlerinin kalbine gömdüğümüz Karakaya önemli bir insandı. Gerçekten yeri doldurulamayacak kadar önemlidir" diye konuştu.


Karakaya'nın ailesi adına bir konuşma yapan kendisi gibi oyuncu olan oğlu Cem Karakaya ise, "Bu kürsüde babamı kaybetmiş biri olarak konuşuyorum. Konuşmak benim için çok zor. Ancak onunla bu sahneyi paylaştığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.


Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Karakaya'nın naaşı, Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sanatçı Adnan Şenses, Tiyatrocu Nejat Uygur, ailesi ve hayranları katıldı. Karakaya'nın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2004 Pazartesi 16:25:33
Güncelleme :26 Nisan 2004 Pazartesi 16:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?