19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cimbom'dan ikinci bomba

Kewell'ı renklerine bağlayarak dikkatleri üzerine çeken Galatasaray'ın Lucas Neill'in transferini de bitirmeye yakın.

1 ileriTransferdeki suskunluğunu Liverpool'un Avustralyalı yıldızı Harry Kewell'ı renklerine bağlayarak bozan Galatasaray, yeni bir transfer bombasını daha patlatmaya hazırlanıyor.

Sarı-kırmızılıların Harry Kewell'ın ardından Premier Lig ekiplerinden West Ham United'da forma giyen savunma oyuncusu ve takım kaptanı Lucas Neill'i de renklerine bağlamasının an meselesi olduğu ifade ediliyor.

Galatasaray'ın West Ham United'a, Avustralyalı başarılı savunma oyuncusu için teklif götürdüğü ve cevap beklediği vurgulanıyor. Transfer görüşmelerindeki tek olumsuz nokta ise Lucas Neill'in West Ham United'da en çok para kazanan futbolcu olması.

Geçtiğimiz sezonun ortasında Blackburn Rovers'tan West Ham United'a transfer olan Neill, takımının düşme hattından uzaklaşmasında ve kümede kalmasında büyük rol oynamıştı. Geçtiğimiz yaz takım kaptanlığına getirilen Lucas Neill, Avustralya Milli Takımı'nın da formasını giyiyor.

2006 Dünya Kupası Finalleri'nde de boy gösteren Neill'in en önemli özelliği defansın ortasında ve sağ kanatta oynayabilmesi.

9 Mart 1978 doğumlu olan Neill, 1995-2001 yılları arasında Millwall takımında top koşturduktan sonra 2001 yılı Eylül ayında Blackburn Rovers'a transfer oldu. Blackburn Rovers formasıyla 188 maça çıkan ve 5 gole imza atan Neill, 2007 yılı Ocak ayı transfer döneminde West Ham United'a katıldı. 27 Haziran 2007'de Nigel Reo-Coker'in Aston Villa'ya transferinin ardından Lucas Neill, West Ham United'ın kaptanlığına getirildi.

Avustralya Milli Takımı'nın formasını 1996'da sırtına geçiren Neill, Harry Kewell'ın ardından milli formayı giyen en genç oyuncu olarak Avustralya futbol tarihine geçmişti. Neill, milli takım formasıyla 41 maça çıktı.

 

 

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdem cimbomlu IP: 88.247.32.xxx Tarih : 5.07.2008 17:25:22

enbüyük gs diye boşuna dememişler gslilere slm