20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Çin Google Earth'e takıldı!

Çin'in denizin binlerce metre altında Asya ve ABD'yi tehdit edebilecek güçte nükleer üs inşa ettiği ve burada onlarca nükleer denizaltı bulundurduğu Google Earth'ün uydu fotoğraflarında ortaya çıktı.

ABD ile Çin arasında gerginliğe yol açacak yeni bir nükleer faaliyet açığa çıktı. Çin'in, Hainan Adası'ndaki bir üste Asya ve Amerika'yı tehdit edecek ölçüde onlarca nükleer denizaltı sakladığı belirtildi. İngiliz Telegraph gazetesinin duyurduğu haberde nükleer denizaltıların saklı olduğu düşünülen üssün uydu fotoğrafları yayınlandı. Sanya isimli gizli nükleer tesisin, Google Earth programındaki uydu fotoğraflarında açığa çıktığı kaydedildi. Nükleer denizaltıların adanın güneyinde, toprak altındaki devasa mağaralarda saklandığı belirtildi.

Uydu fotoğraflarında saldırılara karşı dayanıklı bir liman, uzun menzilli balistik füze taşıyabilen nükleer denizaltıların yapıldığı tesisler, Luyang cinsi askeri gemiler ve uçaklar görülüyor. ABD donanmasının da sık sık devriye görevi yaptığı Güney Çin Denizi'nde bulunan nükleer üssün bir fotoğrafında, Çin'in ileri teknoloji ürünü 094 nükleer denizaltısı, komşu ülkelerin sınırlarından sadece birkaç kilometre uzaklıkta görünüyor.

AMERİKA: SON DERECE RAHATSIZIZ

Üssün güneyinde denize açılan kapıdan, adanın yer altındaki merkezine askeri gemi ve denizaltıların girdiği dikkat çekiyor. Toprak altında kalan mağara karargahlarda, casus uyduların görüntüleyemediği 20 kadar nükleer denizaltının olduğu sanılıyor. 5 bin metreye ulaşan derinlik, denizaltıların kolay kolay tespit edilmesini imkansız kılıyor. ABD ve müttefiki ülkelerin ise durumdan son derece rahatsız oldukları aktarılırken Çin şu ana kadar resmi bir açıklama yapmadı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 04:56:41
Güncelleme :3 Mayıs 2008 Cumartesi 20:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.240.xxx Tarih : 3.05.2008 12:54:30

çin google ye takılıyorda israil ile amerika neden takılmıyor israilin ayrıca kimyasal ve biyolojik silah fabrikaları da var ama göremiyoruz ama tepeden bir bina gösteriyorlar burası nükleer tesis diyorlar yeter artık aptal yerine konduğumuz belkide çinli yumurcaklara ait bir kreştir. Hani ıraktaki nükleer biolojil tesisler ırak savaşından önce harman ediliyordu resimler planlar bir adet tesis bile bulamadılar yanlız fıransa ben ırağa satmıştım kimyasal silah dedi tek ip ucu buy du o silahlarda ortada yok olsaydı zaten saddam yandaşları bu zulume dayanamaz şimdiye kadar kullanırdı amerikan palavralarına artık türk milletinin karnı tok