19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cinsel sorunu olan terör estiriyor

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ndeki basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Tahir Turan Türkiye'de erkeklere yönelik böyle geniş kapsamlı bir bilinçlendirme ve tarama çalışmasının ilk kez yapıldığını söyledi.

Dünya liderlerinin büyük bölümünün 50 yaş üstünde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Turan, "Tüm erkekler gibi söylediğimiz konular liderler için de geçerli. Cinsel sorunları olan erkekler buna liderler de dahil sinirli ve asabi oluyor. Çevresini çok kırıyor. Bu kişiler iktidar olduğunda dünyada terör estirebiliyor. 10- 15 senede oluşan bu metabolik bozukluk 3- 5 aylık tedaviyle giderilebilir. Bu nedenle herkes çekinmeden tedavi olmalı" diye konuştu.

Taramada erkeklere bel çevresi ölçümü, şeker hastalığı açısından kan şekeri analizi ve tansiyon ölçümü yapılacağını vurgulayan Prof. Dr. Turan, hastalıkların erkek cinsel sağlığının yanı sıra birçok hastalığın habercisi olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Turan, cinsel sorunların tedavisinde en önemli sıkıntının erkeklerin doktora eşleri ile birlikte gitmemesi olduğunu söyledi. Taramalarda erkeklerin cinsel sorunlarla ilgili çok ilginç sorularıyla karşılaştıklarını ifade eden Turan, 20-30 yaş grubunda soruların daha çok cinsel güç ile ilgili olduğunu, 50 yaş üstü grupta ise daha çok kullanılan ilacın ve şeker gibi hastalıkların cinsel güce etkisinin sorulduğunu kaydetti.

Gerçek Gündem
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 16:17:10
Güncelleme :1 Şubat 2009 Pazar 19:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agahaslan IP: 84.135.219.xxx Tarih : 1.02.2009 16:38:40

Bir haydar dümen yeter hocam siz medyatik olmakta bir az gec kaldiniz.