20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Cizre'de olaylar çıktı!

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk'un KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınanlara destek vermek için geldiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaptıkları konuşmaların ardından İdil caddesi'nde izinsiz gösteri yapmak isteyen grup polisle çatıştı.

Dün Cizre Emniyet Müdürlüğü'nün PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik düzenlediği KCK operasyonu kapsamında 55 kişinin gözaltına alınmasını bahane eden grup, İdil Caddesi'nde izinsiz gösteri yapmak isteyip polisle çatışmıştı. KCK operasyonu kapsamında operasyona tepki gösteren esnaf iki gündür kepenk açmazken, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk BDP'Lİ milletvekilleri Hasip Kaplan ve Altan Tan gözaltına alınanlara destek için geldikleri Şırnak'ın Cizre ilçesinden ayrıldıktan sonra bir grup yüzleri maskeli gösterici İdil Caddesinde izinsiz gösteri yapmak istedi.

Göstericiler İdil Caddesi'nde taşlardan barikatlar kurarak yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polisler, grubun dağılması yönünde uyarı anonsları yaptı. Anonslarının ardından grup dağılmayınca, polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin müdahalesiyle Cudi ve Nur mahallelerinin ara sokaklarına kaçan göstericiler, polisle çatışmaya devam ederken, çevik kuvvet polisleri İdil Caddesi'nde başka bir olayın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2011 Pazar 22:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hayati Serttaş. IP: 95.10.100.xxx Tarih : 19.09.2011 19:50:25

Siyasetçilerimiz de bu pekaka Melunlarının birazçıkta sakinleşmelerini Saglasada vefakar cefakar Türk polislerimiz de Biraz dinlenme fırsat ve İmkanları bulabilsinler uyku yok Dinlenme yok yazzık değilmi bu gençlerimize..!!(((**\\\ ,,,,,