17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Clarke'den Bush'a eleş tiriye devam

ABD Başkanı George W. Bush'un 11 Eylül saldırılarından önce El Kaide tehdidini ihmal ettiğini öne sürerek gündeme oturan Beyaz Saray eski güvenlik uzmanı Richard Clarke, Başkan Bush'un Irak'a savaş açarak teröre karşı savaşa büyük zarar verdiğini ileri sürdü.
Clarke, 11 Eylül saldırılarını soruşturan komisyona yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı, Irak'ın işgaliyle teröre karşı savaşı büyük ölçüde baltaladı" diye konuştu.
Beyaz Saray eski güvenlik uzmanı Richard Clarke, Federal Soruşturma Bürosu'nu da (FBI), iki El Kaide militanının ABD'de bulunduğunu ortaya çıkaramamakla suçladı. 11 Eylül'den önceki haftalarda büyük bir terör saldırısının meydana gelebileceği istihbaratının arttığını hatırlatan Clarke, CIA'nın, El Kaide'nin Suudi Arabistan ya da İsrail'de saldırı düzenleyeceği ihtimali üzerinde durduğunu ancak kendisinin, Amerika içinde düzenlenecek bir saldırı olasılığının ihmal edilmemesi gerektiğini düşündüğünü açıkladı. "ABD'ye saldırı düzenleneceğine dair istihbaratımız yoktu" demenin önem taşımadığını ve mazeret olamayacağını savunan Clarke, FBI'nın El Kaide'nin ABD içindeki faaliyetlerini belirleyemediğini ve kendisinin de bu durumun farkında olduğunu ifade etti.
Beyaz Saray'ın, büyük yankılar uyandıran "Tüm Düşmanlara Karşı" adlı kitabına yönelik eleştirilerine de karşı çıkan Clarke, Bush'un rakibi Senatör John Kerry için çalıştığı suçlamalarını da reddetti.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 23:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?