20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Claudia Roth: Zana ile görüştürülmedim

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşen Alman Federal Parlamentosu Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı ve Yeşiller Partisi üyesi Claudia Roth, eski DEP milletvekili Leyla Zana ve tutuklu bulunan diğer DEP eski milletvekillerini Ulucanlar Cezaevi'nde ziyaret etmek istediğini, ancak Türk makamlarının buna izin vermediğini söyledi.
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ise Roth'un kendisinden böyle birşey talep etmediğini söyledi. Roth ve beraberindekiler, Gül tarafından Dışişleri Bakanlığı'nda kabul edildi. Yaklaşık bir saat süren görüşme ardından Roth ve beraberindekiler, açıklama yaptı. Roth açıklaması sırasında tutuklu bulunan Zana ve diğer 3 eski milletvekilini bugün Ulucanlar Cezaevi'nde ziyaret etmek istediğini, ancak Türk makamlarının buna izin vermediğini savundu. Roth ve beraberindekiler ayrılışının hemen ardından Bakanlar Kurulu'na gitmek üzere Bakanlık'tan ayrılışı esnasında Gül'e bu durum soruldu. Gül ise Roth'un görüşmeler esnasında kendisine böyle bir şey iletmediğini söyledi. Gül, "Biz başka şeyler konuştuk. Bana böyle birşey söylemedi" dedi.
Gül, bombalama olayların ardından Türkiye'de bir Çeçenistan Kongresi toplanacağına dair iddiaların sorulması üzerine kendilerinde böyle bir bilgi olmadığını bildirdi. Gül, terörle hiçbir yere varılamayacağını her zaman söylediklerini belirterek, "Terör olayları birçok masum insanın ve herkesin canını alıyor" dedi. İran'daki bir havaalanının işletmesinin bir Türk firma tarafından alınması ancak işletme anlaşmasının İran yönetimi tarafından güvenlik gerekçesi ile iptal edilmesinin sorulması üzerine de Gül, ortada yapılan bir anlaşma olmadığını ve bundan sonra da bu konuya bakılacağını belirtti.
HAKAN AKKAYA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 16:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?