17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Clinton: Monica korkunç bir ahlaki hataydı

ABD’nin eski başkanlarından Bill Clinton, piyasaya çıkmadan satışlarına başlanan "Yaşamım" (My Life) adlı kitabının tanıtımı için çıktığı televizyon şovunda Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky ile ilişkisini "korkunç bir ahlaki hata" olarak değerlendirdi.

Monica Lewinsky skandalı sırasında yalan söylediği için görevden azli yönünde sarfedilen çabaların başarısız olmasından memnun olduğunu belirten Clinton, "O sırada başkanlık görevini bırakmadım. İstifa etmeyi hiç düşünmedim, buna karşı durdum ve yendim. Bütün kavga, onur meselesiydi. Ben bunu bir leke olarak görmedim. Çünkü yapılan ’azil’ meşru değildi" dedi.

Başkanlık döneminin en büyük başarısının ekonomik plan olduğunu belirten Clinton, pişmanlıklarının sorulması üzerine Monica Lewinsky ile ilişkisini dile getirdi. İlişkinin ortaya çıkmasının kendisini "köpek kulübesine" koyduğunu, kızı Chelsea’den uzaklaştırdığını belirten Clinton, ailenin bu meseleyi profesyonel yardım alarak aştığını söyledi.

Neden Lewinsky ile ilişkiye girdiği sorusu üzerine Clinton, bunun rasyonel bir açıklaması olmadığını belirterek, "En korkunç sebepten böyle bir şey yaptım. Yapabilme gücüne sahip olduğum için" dedi.
WASHİNGTON
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 14:34:48
Güncelleme :17 Haziran 2004 Perşembe 14:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?