19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Clinton kalp krizi geçirdi

ABD eski başkanı dün gece CNN televizyonunda Larry King’in sunduğu kalp uzmanlarının katıldığı programa hastane yatağından telefonla bağlanarak, durumu hakkında bilgi verdi.

Perşembe günü ’göğüs ağrısı’ nedeniyle hastanaye başvurduğunu Clinton, kalbinin bu erken uyarısıyla şanslı olduğunu vurguladı.

ABD eski başkanı, kötü kollesterolünün yüksek olduğunu, uzun süre düşürmek için ilaç kullandığını, ancak normal seviyeye düşürdükten soınra ilaç almayı durdurduğunu anlattı.

Clinton, ameliyattan endişe edip etmediğinin sorulması üzerine, "Biraz korkuyorum, ama çok fazla değil" diye yanıt verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanlarından Bill Clinton’a, birkaç gündür göğüs ağrısı yaşadığı şikayetiyle gittiği hastanede, dün kalp rahatsızlığı teşhisi kondu.

Clinton’ın by-pass ameliyatı olmasına karar verildiği açıklandı.

Clinton, acilen ‘by-pass’ olmak üzere dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz’ün göğüs hastalıkları direktörü olarak çalıştığı New York’taki Columbia Presbiteryan Hastanesi’ne yatırıldı.

Clinton’un salı veya çarşamba günü ameliyat olması bekleniyor.

1992 ile 2000 yılları arasında sekiz yıl Amerika başkanlığı yapan Bill Clinton, kısa bir süre önce yayınladığı biyografisiyle en çok satış yapan yazarlar arasına girmişti.

ABD’nin en iyilerinden olan bu klinik için Hillary Clinton, "Eşim mükemmel ellerde" dedi.

Clinton’un bürosu, testler sonucu eski ABD başkanının by-pass ameliyatı olması gerektiğinin ortaya çıktığını bildirdi.

Clinton’ın ABD New York Senatörü olan eşi Hillary Clinton, Cuma akşam saatlerinde gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, "Doktorlar yaptıkları testlerin ardından en kısa zamanda kalp ameliyatına almak istediklerini, hazırlık yaptıklarını söylediler. Morali yerinde, kağıt oyunu oynayarak ameliyatı bekliyor" dedi.

Clinton’ın sağlık sorununun, Demokrat başkan adayı John Kerry’nin seçim kampanyasını da etkilemesi bekleniyor.

Kerry’ye kampanyasında yardımcı olma sözü veren Clinton, sağlığı elverişli olmadığı gerekçesiyle iki günlük New York eyaleti turunu da iptal etmişti.

Clinton’un, Kerry’nin seçim kampanyasının bundan sonraki bölümüne katılması konusunda da tereddütler olduğu belirtiliyor.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 23:47:56
Güncelleme :5 Eylül 2004 Pazar 01:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?