20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Clinton:Yolun açık olsun Obama

Senatör Hillary Clinton 16 aydır kıran kırana süren Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışından resmen çekildi.

Dün seçmenlerine duygusal bir veda konuşması yapan Hillary, bütün desteğini Obama’ya verdiğini açıkladı.

HILLARY Clinton, ABD’nin ilk kadın başkanı olma hayallerine dün veda ederken rakibi Barack Obama’ya ilk siyah başkan olmanın yolunu açtı. Clinton, dün Washington’daki Ulusal Bina Müzesi’nde kampanyasında yer alan görevlilere hitaben yaptığı konuşmada, partiyi de Obama’nın arkasında birleşmeye çağırdı.

Hillary, Obama ile arasında 16 ay boyunca yoğun bir mücadele yaşandığını, ancak artık bunun geride kaldığını, Demokrat Parti’nin bir aile olduğunu ve her türlü kırgınlığın bırakılması gerektiğini belirtti.

Obama’yı zaferinden dolayı tebrik eden Clinton, "Bugün kampanyamı askıya alıyorum ve bütün desteğimi kendisine veriyorum. Sizlerden de istediğim, sanki başkanlık yarışında beni destekliyormuş gibi, bundan sonra Barack Obama için çok sıkı bir şekilde çalışmanız. Bundan sonra bütün enerjimizi, Barack Obama’nın ABD’nin yeni başkanı olarak seçilmesi için kullanmalıyız" diye konuştu. Hillary, kampanyası boyunca kendisinin yanında çalışan bütün yardımcılarına ve görevlilere de teşekkür etti. Clinton’ın konuşmasını, eşi eski başkan Bill Clinton, kızları Chelsea, Hillary’nin kampanyasında görev alan 2 binden fazla destekçisi ve medya mensupları izledi.

Obama, son ön seçimlerin yapıldığı Salı günü, partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşarak yarışı Clinton’ın önünde galip kapatmıştı.

İlk gün yenilgiyi kabullenmeye yanaşmayan Hillary, daha sonra kendisini destekleyen Kongre üyelerinin telkiniyle çekilmeyi kabul etmişti.

...
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 06:29:45
Güncelleme :8 Haziran 2008 Pazar 06:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?