19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CNN Türk'ün haber Müdürü Sedat Peker'in dostu çıktı

CNN Türk yönetimi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’le ilişkisi olduğuna ilişkin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın verdiği belgeli bilgiler üzerine Haber Müdürü Ali Çağatay’ın işine son verdi.

Çağatay, 1997 yılında GÖZCÜ gazetesinde Peker hakkında yazdığı bir haberde "Genç bir delikanlı" başlığıyla övgüler içeren ifadeler kullanmıştı.

Yaşanan olay Türkiye’deki mafya, medya ve siyaset üçgenini bir kez daha gözler önüne serdi. Edinilen bilgilere göre, uzunca süredir Peker’le bağlantılı kişiler üzerinde operasyonların derinleştiren İstanbul emniyeti, teknik takip sonucu şok bir gelişmeyi ortaya çıkardı.

CNN TÜRK’te haber müdürlüğü görevini yürüten Çağatay’ın Peker’le ilişkisini belirleyen teknik takip ekibi durumu özel bir notla İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a iletti. Notu alan Cerrah, derhal CNN Türk’ün üst düzey bir yöneticisini Vatan Caddesindeki makamına çağırarak "Haber Müdürünüz Çağatay’ın Sedat Peker çetesiyle münasebet ve irtibatı tespit edildi." dedi.

Cerrah’tan bu bilgiyi alan CNN Türk Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Borotav, biranda neye uğradığını şaşırdı. Cerrah’a teşekkür edip,”Biz gerekeni yapacağız” diyerek makamdan ayrılan yönetici, merkeze gittiğinde Ali Çağatay’ın istifasını istedi.

Bunun üzerine Ali Çağatay, Peker’le ilişkisi olmadığını belirterek olayı inkar etti. Ancak yönetici, “İzinli olduğun dönemde Balkan kardeşler davasının hakimi ile Alanya’da tatil yapmışsınız. Bu tatili de Peker organize etmiş. Emniyet bunu tespit etmiş. Boşuna inkar etme,tüm deliller bunu ortaya koyuyor.” diye çıkıştı.

Yöneticinin ortaya belge koyması üzerine Çağatay, Sedat Peker grubuyla olan ilişkisini itiraf etti.

Çağatay’a olayın medyaya yansımaması durumunda görevine devam edebileceğini ifade eden yönetim, aksi durumunda istifanın kendilerine sunulmasını, sunulmaması durumunda ise görevine son verileceği deklare edildi.

Yaşanan bu olay İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın medya yöneticilerine karşı çifte standardı ve kıyağı olarak değerlendirilirken, medya mensupları bir gazetecinin organize suç örgütü lideriyle işbirliği içerisinde olamayacağını ifade ederek, “ Burada olayı işleyen Çağatay, saklamaya çalışan CNN TÜRK ve yasal işlemleri başlatmayan Celalettin Cerrah suç işlemiştir.” diye yorum yapıyorlar.
SÜPER POLİGON
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 18:11:01
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 12:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?