18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çocuk cezaevleri kapatılıyor

Meclis İnsan Hakları Komisyonuna bilgi veren Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Mermerci, bakanlığın yeni projesini açıkladı.

Pozantı Cezaevi’nde çocuklara yapılan kötü muamelenin ardından geliştirilen projeye göre çocuk cezaevleri kapatılacak, yerlerine çocuk eğitim evleri açılacak. Uygulama, ilk olarak haziran ayında başkentte hayata geçirilecek. Mahkum çocuklar, eğitim evlerinde ebeveynleriyle birlikte kalabilecek.

AKP’li Ayhan Sefer Üstün başkanlığında toplanan komisyona Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mermerci bir sunum yaptı. Mermerci, denetimli serbestlik yasasıyla 15 bin kişinin serbest bırakılmasından önce cezaevlerinde 77 bin 587 hükümlü, 36 bin 273 tutuklu ile 18 bin 509 tutuklu-hükümlü bulunduğunu bildirdi. Mermerci, şunları kaydetti:

“Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum ve Elazığ’da çocuk eğitim evleri inşa edilecek. Ankara’daki Haziran da açılacak. Yeni yapılan eğitim evlerinde çocuklar banyo ve tuvaleti olan tek kişilik odada kalacak. Eğitim evleri, eğitim ve iyileştirme evi ve spor salonundan oluşacak. Geceyi kendi evinde gibi ebeveyn veya kardeşleri ile geçirebilecek. 2 veya 2.5 yılda bu projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Çocuk kapalı infaz kurumları 2 bin tutuklu hükümlü var.”

Kıvanç El/ Vatan
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2012 Cuma 09:48:45
Güncelleme :20 Nisan 2012 Cuma 09:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?