19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çocuk suçlu sayısında ürküten rakamlar

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, 2003 yılında çocuklar tarafından şahsa karşı işlenen suç sayısının 20 bin 686, mala karşı işlenen suç sayısının 27 bin 689, çocuklara karşı işlenen suç sayısının ise 22 bin 606 olduğunu açıkladı.


Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, yaptığı yazılı açıklamada, 84 yıldır 23 Nisan'ın "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak kutlandığını belirterek, "Aynı zamanda bu bayram dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutluyor, aydınlık ve umut dolu yarınlarda yaşamalarını diliyoruz" dedi.


Çocuk polisi ve çocukların karışmış olduğu suçlarla ilgili bazı istatistiki bilgileri de açıklayan Er, 2001 yılında yürürlüğe giren "Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü/büro amirliği kuruluş, görev ve çalışma yönetmeliği" ile, (81) il ve ilçelerde Çocuk Şube Müdürlükleri ve Büro Amirlikleri kurulduğunu hatırlatarak, "Korunmaya ve yardıma muhtaç, buluntu, kimliği tespit edilemeyen, sokakta yaşayan, terk edilmiş çocuklara yönelik hizmetlerin yansıra, suç işlediği şüphesi altında bulunan çocukların soruşturmaları da bu birimler tarafından yürütülmektedir. (43) ilimizde çocuk bakım üniteleri bulunmakta ve pedagojik eğitimlerden geçirilmiş bin 700 personelimiz görev yapmaktadır" ifadesini kulandı.


2003 yılında çocuklar tarafından şahsa karşı işlenen suç sayısı 20 bin 686, mala karşı işlenen suç sayısı 27 bin 689, çocuklara karşı işlenen suç sayısı ise 22 bin 606 olarak açıklayan Er, çocuklar tarafından çoğunlukla işlenen suçlar; hırsızlık, yankesicilik, oto hırsızlığı ve darp olduğunu kaydetti.


Çocuklara karşı işlenen suçlar ise ihmal veya kazaen ölüm, kasten öldürme-yaralama ve darp şeklinde olduğunu belirten Ramazan Er şöyle dedi: "Çocuklarımız tarafından işlenen suçlar ile özellikle çocuklara karşı işlenen suçların azaltılması hatta ortadan tamamen kaldırılabilmesi için emniyet teşkilatı üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu amaçla, eğitime büyük önem verilmekte, BM ve UNİCEF tarafından yapılan toplantılara iştirak edilerek çocuklara yönelik mevcut sistemin güçlendirilmesi ve alternatif yöntemlerin geliştirilmesine katkıda bulunmaya çalışılmaktadır. Teşkilatımızın yanı sıra, başta anne babalar olmak üzere, diğer kurum ve kuruluşlara da çeşitli görevler düşmektedir".


Er, ülke genelinde bir hafta içinde 21 ölümlü trafik kazasında 83 kişinin hayatını kaybettiğini 82 kişinin ise yaralandığını ifade ederek, geçen haftaya göre kza sayısında yüzde 10 azalma, ölü sayısında yüzde 15, yaralı sayısında yüzde 30'luk artış meydana geldiğini bildirdi.

ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 17:38:44
Güncelleme :23 Nisan 2004 Cuma 23:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?