18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi

Yurt genelinde ikinci turnesini gerçekleştiren Mehmet Zorlu Vakfı Zorlu Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nun Ayvalık’taki gösterisi büyük ilgi gördü.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde binlerce çocuk ile buluşan Zorlu Tiyatro Grubu Karagöz gösterisi çocuklardan büyük beğeni topladı. Yönetmen Haluk Yüce, yaptığı açıklamada, "Biz Zorlu Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu olarak, sahneye taşıdığımız her çalışmada farklı gösteri tekniklerini sahneliyoruz. İpli kukladan kara tiyatroya, klasik tiyatrodan gölge oyununa kadar uzanan geniş yelpazeyle çocukların hayal gücünü alabildiğine zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Geleneksel Karagöz Perdesi, yılların ihmaliyle arka planda kaldı. Biz, geleneksel değerlere sahip çıkıyor ve şartlarına uygun gerçekleştirildiği takdirde bugünün çocuklarına da kolaylıkla ulaşan, onların hayal dünyasını besleyen bu alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Zorlu Holding Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nun, gösteri sezonunu noktalamadıklarını ifade eden Yüce, bu yeni tarz gösterilerini pek çok il merkezine götürmeyi planladıklarını söyledi. Yaz ortalarına kadar sürecek tiyatro ile 30 bine yakın çocuğa tiyatro seyrettirmeyi hedefliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 02:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?