18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Çocuklar ölmesin' diye nöbet!

Adana'da aşırı sıcaklar nedeniyle DSİ'ye ait sulama kanallarına serinlemek için giren çocukların boğulması nedeniyle DSİ görevlileri nöbet tutarak çocukların kanala girmesini önlemeye çalışıyor.

Yazla birlikte Adana'da hava sıcaklığı nem ile birleşerek 45 dereye kadar yükseliyor.

Nefes almanın bile zorlaştığı Adana'da yaylalara, denize ve havuzlara gidemeyen çocukların serinlemek için adresi şehrin içinden geçen DSİ'ye ait sulama kanalları.

Seyhan Baraj Gölü'nden gelen suları tarım arazilerine ulaştırmak için yapılan ve şehrin birçok noktasından geçen sulama kanalları çocukların bunaltıcı sıcakta en çok gittiği yer haline geliyor. Ancak çocuklar serinlemek isterken boğularak hayatını kaybediyor. Bu yıl mayıs ayından buyana yaklaşık 10 çocuk boğularak hayatını kaybettiği için DSİ'de boğulmaların önüne geçebilmek için bir dizi önlem aldı. DSİ görevlileri çocukların suya girmemesi için önce sulama kanallarının kenarlarını demir parmaklıklar ve dikenli tellerle kapattı. Ancak buna rağmen sıcaktan bunalan çocuklar bir yolunu bularak kanala girdiği için bu kez DSİ bir güvenlik görevlisi birde DSİ memuru olmak üzere iki kişiden oluşan "ölüm nöbeti" görevlisini kanallara gönderdi.

Bu görevliler serinlemek için suya giren çocukların ölmemeleri için kanala giren çocuklar uyarılıyor. Kanal başında bekleyen görevliler çocuklar suya girmemesi için onlara bağırarak uyarıyor. Ancak çocuklar görevliler dinlenmek için kulübeye girdiği an sulama kanalına giriyor. Görevliler bu nedenle 24 saat çocukların suya girmemesi ve sudan çıkması için büyük bir mücadele veriyor.

DSİ görevlisi Ahmet Menderes, her yıl onlarca çocuğun serinlemek için kanala girdiği için hayatını kaybettiğini belirterek, "Biz DSİ olarak çocukların yok yere ölmesini istemiyoruz. Bu nedenle güvenlik görevlisi arkadaşımla birlikte 24 saat kanal başında nöbet tutuyoruz Bizim amacımız çocukların ölmemesi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2012 Pazar 16:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?