18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Çocuklara dini öğretmeyelim mi?’

Ankrara - Devlet Bakanı Mehmet Aydın, dini, sosyal gerçeklik olarak görmek gerektiğini belirterek, "Müslümanlığın ne olduğunu çocuklarımıza öğretmeyecek miyiz?" dedi.

Aydın, TBMM’de gazetecilerin Avrupa Konseyi’nin, Türkiye ile ilgili olarak "din özgürlüğü alanında daha fazla iyileştirme yapılması, nüfus cüzdanlarında din ibaresinin çıkarılması ve din derslerinin zorunlu olmaması" çağrısı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Mehmet Aydın, Türkiye’deki din dersinin zorunlu olmadığını, "kültür dersi" olarak okutulduğunu vurguladı. Tarih, coğrafya öğretmek gibi din konusunda da gençlere ve çocuklara bilgi verildiğini kaydeden Aydın, "Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman’dır. Müslümanlığın ne olduğunu çocuklarımıza öğretmeyecek miyiz? Takip edip etmemek, tatbik edip etmemek onlara bağlıdır. İslam diye bir din vardır, bu toplumun dinidir diye başlayacaksınız ve o dinle ilgili en sağlam, en güvenilir, en çağdaş bilgileri vereceksiniz ki kültür tamamlansın. Bir ülkenin dini bilinmiyorsa, dini hayatıyla ilginiz yoksa bırakınız entelektüel yetiştirmeyi, sıradan şeyleri bilen insanları bile yetiştiremezsiniz. Sosyal gerçeklik olarak dini görmek lazım"dedi.

Aydın, nüfus cüzdanlarında din hanesinin boş bırakılması konusunda ise kendisini demokrat olarak gördüğünü ve tepeden inme bir şeyle karşılaşmak yerine vatandaşların ne düşündüğünü öğrenmenin daha doğru olduğunu söyledi.


AA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 15:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?