22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'Çok param var rüşveti reddettim'

Milli futbolcu Hakan Şükür'ün Antalya'da 2004 yılında arsa alması için vekalet verdiği ve üzerine konut yapması için ortak olduğu müteahhit Fatih Mehmet Baysal'dan şikâyetçi olması üzerine dört sanık hakkında açılan davanın ikinci duruşması dün yapıldı.

'DOSTUMDU, GÜVENDİM'
Şükür, Antalya'da yatırım yapmak için 14 yıllık arkadaşı Fatih Mehmet Baysal'a kendileri adına arsa alımı ve konut yapımı için eşiyle vekalet verdiklerini anlatarak, "Kırcami bölgesinde 6 dönüm arsa alımı için 254 bin YTL gönderdim. Buna karşın 3 dönümün bilgim dışında satıldığını öğrendim. Kemerağzı bölgesinde 5 villam vardı. Burada Hakan Şükür Konakları diye benim ve eşimin imzaları taklit edilerek, kooperatif üyesi yapıldığımı öğrendim. Arsa alımları için ek vekaletler de verdim, ama kooperatif üyeliğimden asla haberim olmadı" dedi. Ünlü futbolcu, "Sanık avukatı Aşkın Çetin 1.5 yıl önce Baysal'ın babasıyla bana gelerek olayı kapatmam için çok büyük paralar teklif etti" diye konuştu.

Avukat Çetin ise Baysal'ın, Şükür'ün dolandırıldığına inanması üzerine arsalarını almak istediğini, teklif edilen paranın buna karşılık olduğunu söyledi. Sanık Baysal, Şükür'e yaklaşık 300 bin Euro borç verdiğini söyleyince milli futbolcu "20 yıllık profesyonel futbol yaşantım var. Bu rakamın çok üzerinde paraya sahibim. Kimseden hayatım boyunca borç almadım" dedi. Şükür, adliye bahçesinde yaptığı açıklamada "14 yıllık arkadaşlıktan sonra bunlar oluyormuş. Acı bir tecrübe oldu" dedi. Fatih Mehmet Baysal ve diğer sanıklar için "kooperatifin kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 2- 7 yıl hapis cezası isteniyor. Baysal 'ın ayrıca "Özel belgede sahtecilik yaptığı" gerekçesiyle 1- 3 yıl hapsi talep ediliyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 07:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hikmet Köse IP: 195.93.60.xxx Tarih : 26.12.2007 18:26:08

Sevgili Hakan, Herhalde canini yakan sadece kuru kuruya bir arkadaslik degil, tarikat iliskileriydi. Acikla da biz de bu iliskinin icerigini bilelim. Adi gecen , cok büyük para ! Ülkenin %80`inin ömür boyu bir araya getiremeyecegi kadar cok!