20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Çok tartışılan iddia doğru mu?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığın Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Karadeniz Bölgesi Kanser ve Kanser Risk Faktörleri Araştırması Sonuçlarına göre bu bölgede diğer bölgelerden farklı bir kanser artışının tespit edilmediğini söyledi.

Bakan Akdağ ayrıca kanser tanısında önemli rol oynayan modern görüntüleme cihazları sayısında ise Türkiye’nin oldukça iyi bir durumda olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın kanser hastalığı ve tedavisine ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Sağlık Bakanlığı’nın Karadeniz Bölgesi’nde 2005-2006 yıllarında gerçekleştirdiği ‘Karadeniz Bölgesi Kanser ve Kanser Risk Faktörleri Araştırması Sonuçları’na bu bölgede diğer bölgelerden farklı bir kanser artışı tespit edilmediğini söyledi.

Bakan Akdağ, “Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan aktif kanser kayıtçılığı çerçevesinde toplanan verilere göre de Karadeniz Bölgesi diğer bölgelere göre, kanser insidansı en az olan 3. bölgemizdir” dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Çernobil’e ilişkin olarak radyasyona maruz kalmış bölgelerde kaba kanser görülme oranı ile kanser görülme hızlarında anlamlı bir fark görülmediğini ifade ederek “Radyasyona maruz kalan ve ülkemizin diğer bölgelerinde ortaya çıkan tiroid kanserlerinde radyasyon etiyolojisini işaret eden DNA mutasyon bulgularına rastlanmamıştır. Elde edilen veriler ışığında son 2-3 yıl içinde tıbbi amaçlı olanlar dışında kromozom hasarlarında radyasyona maruz kalma etkisine rastlanmamıştır” dedi.

anka
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 19:01:29
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 07:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökçe güntepe IP: 88.228.29.xxx Tarih : 6.08.2008 17:07:54

sallayın anasını satim millet yiyor zaten ne derseniz