19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çöken binanın mimar ve mütahhidi hakkında yasal işlem başlatıldı

      Olayda yakını ölen ya da yaralanan kişilerden sakin olmalarını isteyen Kayhan, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
     
     ÇÖKME NEDENİ

      Öte yandan Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Konya'daki binanın çökme nedeninin belirlenmesinin birkaç gün sürebileceğini kaydetti.
      Bakan Güçlü, beraberinde Konya Valisi Ahmet Kayhan, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve diğer yetkililerle birlikte çöken binanın arka kısmında çalışmaların yoğun olarak devam ettiği kısımdaki, çalışmaları izledi.
      Acılı aile yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Güçlü, sabırlı olmalarını ve metaneti elden bırakmamaları gerektiğini söyledi.
      Güçlü, şunları kaydetti:
      ''Binanın yıkılma nedeni ile ilgili şu an net bir bilgi yok. Bayındırlık yetkilileri, binanın yıkılma sebebini araştırmak için geniş çalışma başlattılar. Ancak, önceliğimizi enkaz altında, canlı olduklarını umut ettiğimiz vatandaşların kurtarılmasına veriyoruz. Ancak, binanın yıkılış nedeninin belirlenmesi birkaç gün sürebilir. Tam nedenin tespit edilebilmesi için biraz süreye ihtiyacımız var gibi görünüyor.''
KONYA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2004 Salı 00:00:03
Güncelleme :3 Şubat 2004 Salı 18:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?