22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Çorumlu Hayati'nin Hollywood başarısı

Çorumlu Hayati Akbaş, 3 sene önce gittiği Hollywood’da, ünlü televizyon kanalı National Greographic tarafından çekilen ve Hz. İsa’nın son 24 saatini anlatan belgeselde başrol oynadı.
Amerika’ya gittiği 2002 yılından bu yana vize problemleri nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen Akbaş, belgesel sayesinde hem ülkesine geldi, hem yeşil kart sahibi oldu.

National Greographic isimli dünyaca ünlü televizyon kanalında yayınlanmak üzere çekimleri 2 ay önce Türkiye’de başlayan, ’Science of the Bible’ (İncil’in Bilimi) isimli belgeselde Hz. İsa’yı canlandıran 28 yaşındaki genç oyuncu Hayati Akbaş, İzmir’den Hollywood’a uzanan hikayesini anlattı. Türkiye’de amatör olarak oyunculukla ilgilenirken, daha profesyonel anlamda oyuncu olabilmek için 3 yıl önce Los Angeles’a gittiğini anlatan Akbaş, "Nevşehir’de Turizm Otelcilik Bölümü’nü bitirdikten sonra stajımı yapmak için Amerika’ya gitme fırsatım oldu. Hollywood’da oyunculuk dersleri aldım. Seçmelere gittim ve oyunculuk sendikasına kaydoldum. Şu an resmi olarak aktörüm. 2 yıl boyunca büyük olmayan bazı rollerde oynadım. Son olarak ajansım, Hz. İsa rolü için beni seçmelere gönderdi. Türkiye’de çekileceğini ve bilmiyordum. Türkiye’ye 2 ay önce geldik, çekimler 45 gün sürdü. Proje 5 milyon dolarlık bir proje, iyi bir performans gösterdik, Eylül ya da Ekim ayında 6 bölüm daha çekilme ihtimali var" şeklinde konuştu.

OYUNCU OLMAK İÇİN GİTTİ, OYUNCU OLARAK GERİ DÖNDÜ
Akbaş, belgeselde, Hz. İsa’nın son 24 saatinin anlatıldığını ve belgeselin Amerika, İsrail, Suriye ve Türkiye olmak üzere 4 ülkede çekildiğini anlatarak, "Amerika’da başka projelerde de oynadım. Tom Hanks’le ’Terminal’ filminde oynamıştım ama montaj aşamasında kesilmiş. Ayrıca ’24’ adlı bir televizyon dizisi var, orada oynadım, reklam filmlerinde oynadım. Bir Türk olarak oraya gittim ve oyunculuğa devam ediyorum. Hedefim ömür boyu oyunculuk, aktörlük. Benim hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek değil, kendim için ordayım, zaten getirisi de ülkeme olacak. Ömrüm boyunca oyuncu olarak kalmak istiyorum. National Greographic büyük bir kanal. Belgeselin 70 ülkede 135 milyon insana ulaşacağını öğrendim. Belgeselin yayın tarihini, Noel nedeniyle kışa getirmeye çalışıyorlar. Bu dizi Hz. İsa’nın hayatını bilimsel olarak araştıran bir dizi. Geçmişte olanları ya da olabilecek olanları yansıtıyoruz. Aslında ben komedi filmlerine daha çok yatkınım, o nedenle bu rolün üstesinden gelip gelemeyeceğim tartışılıyordu ama çekilen pilot bölümle bunu kanıtladım. Seçmelerde, 2 nedenden dolayı beni seçtiler. Bunlardan birincisi, 1.5 ay boyunca bir insanla çalıştılar, içim dışım bir olduğu için herhalde. Diğeri de, Hz. İsa gibi düşünmeye ve oynamaya çalıştığım için sanırım" dedi.

Belgeselin yine Hz. İsa’nın hayatını anlatan ’Tutku’ filmiyle benzer yanları olduğunu ancak formatının farklı olduğunu belirten Akbaş, "Tutku filmiyle benzer yanları var ama aynısı değil. Çünkü o bir film ve hayal ürünü, bizimkisi ise bilimsel bir yapım. Kan revan içerisinde gösterilen bir film değil" şeklinde konuştu.

Hayati Akbaş, Amerika’ya gittiği 2002 yılından bu yana, vize problemleri nedeniyle Türkiye’ye gelemediğini de söyleyerek, "Amerika’ya staj yapmak üzere öğrenci vizesiyle gitmiştim. Okul bittikten sonra geriye dönersem bir daha Amerika’ya gelemeyeceğimi biliyordum, o nedenle de gelmedim. Yani Amerika’ya oyuncu olmak için gittim ve oyuncu olarak geri geldim. Hem ailemi gördüm hem de artık bir yeşil kartım var. İstediğim zaman gelip gidebilirim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 22:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?