18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çorum'un Kargı ilçesinde 80 ev yandı

Çorum’un Kargı İlçesi’ne bağlı Saraycık Köyü’nde bir evde çıkan yangın kısa zamanda büyüdü. Ormanlık alana sıçrayan yangında 80 ev yanarak kullanılmaz hale geldi. Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Saraycık Köyü’nde öğle saatlerinde ahşap bir evde çıktığı sanılan yangında yaklaşık 80 evin yandığını söyledi. Köyün çevresindeki ormanlık alana sıçrayan yangının ise kontrol altına alındığını ifade eden Vali Poroy, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 hektarlık alanda soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bölgeye, Ankara’daki Kızılay ekibinin 150 çadır, 500 battaniye, 150 katalitik soba ve 1000 kişilik kumanya gönderdiğini belirten Poroy, “Valilik olarak biz de buradan 98 çadır, 300 battaniye, bin ekmek, bin şişe içme suyu, helva, meyve suyu gönderdik. Köydeki vatandaşlarımıza yarından itibaren sıcak yemek vereceğiz. Şu an için can kaybı söz konusu değil” diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İrfan Şahin, Çorum Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Kargı Kaymakamı Ömer Toraman’ın bölgede bulunduğunu anlatan Vali Poroy, kendisinin de yarın sabah Saraycık Köyü’ne gideceğini söyledi.

Vali Poroy, yarın sabah Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in de bölgeye gideceğini kaydetti.


ÇEVRE KÖYLÜLER HABER VERDİ


Saraycık Köyü sakinleri ise yangının çıktığı saat 13.30 civarında köydeki hemen hemen herkesin ormanda çalışmakta olduğunu söylediler. Köy sakinleri, yangının çıktığını çevre köydeki tanıdıklarından öğrendiklerini anlattılar.

Köylüler, yangında yaklaşık 100 büyükbaş hayvanın telef olduğunu, 1 traktörün yandığını belirttiler.

Çorum’un Osmancık, Kargı, Kastamonu’nun Tosya, Sinop’un Saraydüzü ilçe itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, 3 kepçe, 2 greyder, 2 dozer soğutma çalışmalarına katılıyor.

ÇADIRLAR KURULDU

Yaklaşık 350 kişinin bulunduğu köyde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile çevre belediyelerden getirilen yemekler, Saraycık İlköğretim Okulu’nda vatandaşlara dağıtılıyor.

Köylülerin bir kısmı, okulda dağıtılan yemekleri almak için sıraya girerken bazıları da yanan evlerden çıkardıkları eşyaları, boş arazilere taşıyor.

Yetkililer, bölgeye getirilen 50 çadırın ise kurulmaya başlandığını kaydettiler.


AA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 23:58:42
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 00:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalçın bacacı IP: 193.243.203.xxx Tarih : 20.04.2005 17:31:02
böyle felaket görülmedi bizm köy nasıl yanar