19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CTP'den UBP ile hükümete hayır

KKTC’de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) birlikte hükümet kurma teklifini reddetti.

CTP Genel Başkanı ve Başbakan Mehmet Ali Talat, UBP başkanlığındaki bir hükümetin Kıbrıs Türk halkının sürdürdüğü mücadeleye büyük zarar vereceğini belirterek, CTP parti meclisinin dün gece UBP ile hükümet kurulmaması yönünde bir karar aldığını, bunu, bugün UBP’ye ilettiklerini söyledi.

UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu da CTP’nin UBP ile hükümet kurma düşüncesinde olmadığını belirterek, "CTP’nin peşin hükümlü karar verdiğini" kaydetti.

UBP, CTP’ye dönüşümlü başbakan ve başbakan yardımcılığı önerilerinde bulunmuştu.

KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, "parti olarak, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) bugün yürütülen mücadeleye çok büyük zarar vereceğine inandıklarını" ifade ederek, "UBP, olumlu bir vizyon değişikliğine gitmemiştir. Bu şartlarda UBP’nin hükümette bulunmaması gerekir" dedi.

Talat, "UBP’nin var olduğu bir hükümetin, Kıbrıs Türk halkının dünyayla bütünleşme mücadelesine, AB ile ilişkilerini geliştirme uğraşına ve tecritten kurtulma kavgasına son derece olumsuz etki yapacağını biliyoruz. Bundan dolayıdır ki, UBP ile bir hükümet opsiyonunu yararlı bir seçenek olarak görmüyoruz" diye konuştu.

Talat, UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, bu görüşlerini UBP’ye de ilettiklerini kaydetti.

14 Aralık seçiminde CTP’nin birinci parti olduğunu anımsatan Talat, "UBP’nin milletvekili transferiyle bugün birinci parti konumuna geldiğini ve halk iradesini çarpıttığını" söyledi.

"Esas halk iradesinin 24 Nisan’da (referandumda) ortaya konulduğunu" ifade eden Talat, "Şu anda geçerli olan irade bu iradedir. Bu iradenin en karşıt noktasında duran parti de UBP’dir. Yani bugün UBP’nin ortak olacağı bir hükümet, halkımızın 24 Nisan iradesine de büyük bir saygısızlık olur. Halkımızın, Kıbrıs sorununun çözümü, Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi vizyonunun en karşısında duran parti olarak UBP’nin hükümette yeri olduğuna inanmıyoruz" diye konuştu.

LEFKOŞA - AA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 15:36:31
Güncelleme :26 Ekim 2004 Salı 15:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?