18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Cumhurbaşkanı Sezer: Kıbrıs'ta çıkarlarımız korunmalı

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü ve Dışişleri Başdanışmanı Sermet Atacanlı, "Kıbrıs'ta varılacak nihai sonucun Türkiye ve KKTC'nin çıkarlarını koruyacak bir mahiyette olmasını ümit ettiklerini" söyledi.

Atacanlı, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen basını bilgilendirme toplantısında özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

"İsviçre'de yapılacak görüşmelerden önce Ankara'da bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilebilir. Irak'ta imzalanan geçici anayasa ile ilgili Türkiye'nin bazı kaygıları var. Bu kaygılar başta ABD olmak üzere ilgililere iletildi. Bu kaygılarımızın dikkate alınacağını ümit ediyoruz.

Madrid'teki terör saldırıları ile ilgili Türkiye, her düzeyde, üzüntülerini ve tepkilerini İspanyol yetkililere bildirdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de İspanya Kralı'na bir mektup göndererek üzüntülerini dile getirdi. Bu konuda Türkiye olarak en fazla duyarlı ülke durumundayız. Türkiye, terörden büyük zararlar görmüş ve büyük acılar çekmiş bir ülkedir. O bakımdan İspanyol halkının bu acılarını kalpten hissedebilecek ve anlayabilecek bir konumdayız. Her zaman tekrarladığımız gibi, terör hiçbir gerekçeyle haklı ve mazur görülemez, gösterilemez. Terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemi bu gibi üzücü olaylardan sonra her defasında artan önemde ortaya çıkmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, özellikle Avrupalı muhataplarına her vesileyle bu konudaki görüşlerimizi, arzularımızı ve beklentilerimizi vurgulamaktadır. Belki ölçülü bir memnuniyetle ifade etmek gerekirse, Avrupalı muhataplarımızdan son dönemlerde bu konularda olumlu mesajlar almaktayız. Beklentimiz, ümidimiz, bu olumlu mesajların Aralık ayında Türkiye'ye müzakereler için bir tarih verilmesi suretiyle somut bir sonuca dönüştürülmesidir. Bunu da bekleyip göreceğiz."

ANKARA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?