17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Cumhurbaşkanı Sezer: Türkiye, Müşerref'in ikinci evidir

Cumhurbaşkanı Sezer'in davetlisi olarak dün gece Ankara'ya gelen Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra Çankaya Köşkü'ne çıktı. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından 21 pare top atışı ile karşılanan Müşerref, daha sonra şeref kıtasını selamladı. Törende iki ülkenin milli marşları çalındı. Törende, TBMM Başkanı Vekili Yılmaz Ateş, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Kürşad Tüzmen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile diğer protokol hazır bulundu. Karşılama töreninin ardından her iki Cumhurbaşkanı basın mensuplarına birer açıklama yaptılar.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dost ve kardeş ülke Pakistan'ın Cumhurbaşkanı Müşerref'i Türkiye'de ağırlamaktan kıvanç duyduğunu belirterek, " Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ikinci evidir. Konuklarımıza hoş geldiniz diyor, Pakistan'a karşı her zaman çok özel duygular besleyen Türk ulusu adına kendilerini içtenlikle selamlıyorum" dedi. Müşerref'in ziyareti ile Türkiye- Pakistan sarasındaki kökleri çok eskilere giden tarihsel dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin daha da güçleneceğini ifade eden Sezer, yapacakları görüşmelerde Türkiye- Pakistan ilişkilerini tüm boyutlarıyla ele alarak işbirliğinin her alanda daha da ileriye götürülmesi için atabilecek adımlar üzerinde duracaklarını söyledi. Pakistan ile ilişkilerin tüm ülkelere örnek olacak şekilde, mükemmel düzeyde olduğunun altını çizen Sezer, "Ancak işbirliğimizin daha da geliştirilmesi içinde geniş imkanlar mevcuttur. Bu imkanları sonuna kadar kullanmak mecburiyetindeyiz" dedi. Sezer, ayrıca konuk cumhurbaşkanı ile her iki ülkeyi yakından ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ise Türkiye ile ortak inanç kültür ve tarihsel geçmişe dayanan bir ilişki olduğunu söyledi. Türkiye ziyaretinde mevcut ilişkilerin daha da arttırılması ve geliştirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Müşerref, bu çerçevede Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Gül ile görüşmelerde bulunacaklarını kaydetti. Ziyaretinin ağırlıklı olarak ekonomik ve ticari işbirliğini ön gördüğünü vurgulayan Müşerref, ayrıca iki ülke arasında terörle mücadele konusunda bir işbirliği anlaşması imzalanacağını bildirdi. Türkiye ye gelişinde kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müşerref, "Burada bir protokole ihtiyaç yok çünkü ben evimdeyim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2004 Salı 11:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?