17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Cumhurbaşkanı Sezer çocukları kabul etti

 Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, '23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı' nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğretmen ve öğrencileri Çankaya Köşkünde kabul etti.


Saatler öncesinden Köşk'e alınmaya başlanan öğrenciler, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in salona girmesinden sonra nasıl davranılacağı yönünden eğitimden geçtiler.

Öğrencilerden bu yönde söz olan köşk görevlisine öğrenciler alkışlar eşliğinde söz verseler de, Cumhurbaşkanı Sezer'in salona girişi ve programın başlamasından bitişine kadar, tatlı haylazlıklarını ve hırçınlıklarını sergilemeyi ihmal etmediler.

 Kimi zaman Köşk'te programı izleyen gazetecileri de kahkahaya boğan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Doruk Birelgin ve Alkım Yıldırım, Sezer'in yanına oturma konusunda birbirleriyle kavgaya tutuştular.

 Öğretmenlerinin sorunu çözmesiyle rahatlayan Sezer, bu öğrencileri ilgi göstermeden edemedi. Sık sık minik doruk ile sohbet eden Sezer, öğrencilerin sunduğu programın ardından fotoğraf çektirdi.

Öğretmen ve öğrencilerle birlikte poz veren Sezer'e çeşitli illerden gelen öğrenci grupları, beraberlerinde getirdikleri yöresel hediyeleri takdim ettiler. Sivas Sultan Murat Kangal Çiftliği'nde yetiştirilen biri erkek ve dişi olan kangal köpekleri Sezer'e takdim edilerek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.


Sezer, program sonunda yaptığı konuşmada öğretmenlere teşekkür ederek, Türkiye'yi asıl aydınlığa gark edecek olanların öğretmenler olduğunu söyledi. Sezer, ayrıca bu yönde öğretmenlerden çok şey beklediğini ifade etti.

 Ulusal Kurtuluş savaşının anlam ve önemine değinen Sezer, öğrencilerin bayramlarını kutlayarak, aydınlık ve çağdaş gelecek yönünde çok çalışmalarını istedi. Sezer, program sonunda gazetecilerle birlikte fotoğraf çektirip, gazetecilere elma ve pişmaniye ikram etti.

ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 18:37:58
Güncelleme :23 Nisan 2004 Cuma 18:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?