20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Cumhurbaşkanı Sezer´den birlik Çağrısı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, demokrasiyi yaşatacak ilkelerin çağdaş içerikleriyle yaşama geçirilebilmesi ve demokrasi kültürünün toplumun tüm katmanlarına yayılması için çaba gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Sezer, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğinin belli bir coğrafya ve dinsel inançlarla sınırlanmayan küresel bir değer ifade etmesine yapacağı katkıların açık olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

’Yaşamımızda vazgeçilmez yeri olan, toplum olarak büyük önem verdiğimiz bir bayramı huzur içinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Sezer, bayramın Türkiye’ye barış, esenlik ve gönenç getirmesi dileğinde bulundu. Sezer, şunları kaydetti:

"Toplumumuz için büyük anlam taşıyan bayramlar, birlik ve beraberliğimizin simge günlerindendir.

Bayramlar toplumsal yaşama hareketlilik getirir, insanlara umut aşılar, dostluk, dirlik ve barış ortamının oluşmasına katkıda bulunur. Bu nedenle, bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalı, birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız.

Yaşama sevincini canlı tuttuğu için bayramlar, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının arttığı, güzel duyguların içtenlikle anlatıldığı ve insanların birbirlerine daha çok özen gösterdiği özel günlerdir.

Bayramlar, bireyleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine olanak sağlamaktadır."

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 18:20:17
Güncelleme :14 Kasım 2004 Pazar 00:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?