24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

‘Dağda 7 bin terörist var‘

Sakarya Üniversitesi’nde ‘Terör, Irak, Güneydoğu’ konulu konferans veren emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, dağlarda şu anda askeri ve siyasi eğitim görmüş 7 bin terörist bulunduğunu söyledi.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta Pamukoğulu, 1993-1995 yılları arasında Hakkari’de görevli olduğu sırada, PKK ile yapılan silahlı mücadele görüntülerinden oluşan bir slayt gösterisi sundu. PKK ile yapılan silahlı mücadelede, 8-10 milyar dolar para harcandığını anlatan Pamukoğlu, bölücü PKK ile yıllardır mücadele edildiğini, ancak bir türlü kökünün kazınamadığını belirtti.

BİTİRMEDİLER

Pamukoğlu, ‘İstense bitirilirdi ama bitmedi’ dedi. Pamukoğlu, şunları söyledi: ‘Bu iş 10 yılda bitmeliydi. Hadi dağdakini veya dışardakileri bitiremediler. Peki ama içerdekiler nasıl bitirilmedi? Ordumuz var, tankımız var ama bunları biteremedik. PKK yurtiçinde nasıl var. Kimse bunu bana anlatamaz, aklım almaz. Biz en zor yerlerde savaştık. Gerisi bize ova gelir ova. Bu iş bitmeliydi.’

MÜDAHALE ETMEDİLER

1995 yılında ‘Şırnak’ın altında’ PKK’nın kongre yaptığını, istihbarat servisinin bunu Ankara’ya bildirmesine rağmen, kongreye kimsenin müdahale etmediğini ileri süren Pamukoğlu, ‘İşte o zaman bu PKK bitecekti. Ama ne hikmetse onlara müdahale edilmedi. O zamalar ben dağdaydım. Ama bu kongreye müdahale olmalıydı. Cumhurbaşkanı, Başbakan dahil 18 kez bildirilmiş ama müdahale olmamış’ dedi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:08:57
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 15:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nacide IP: 81.215.8.xxx Tarih : 26.03.2005 14:13:40
bu savaşın durdurulması ve aptulah öcelanın bırakılması ve busavşın sonunu getirir kürtler bunu için savaşıyor ama devlet bunu anlamakk ta güçlük çekiyor karşıtlı ateşkes olması gerekirken devlet savaşmak ta güçlük çekiyor iye devlet bu savaşları durduması gerekir aksi taktide cumarttesi şırnak beytüşşebap kaymakamına yapacağımız saldırıda devlet sorumludur