29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Dam sezonu kanlı açıldı!

Havaların ısınması ile birlikte damdan düşme sezonu açıldı. Son bir aylık süre içerisinde Diyarbakır'da 560, Batman'da 784, Mardin'de ise 252 kişi damdan düştü.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde havaların ısınması ile birlikte damdan düşme sezonu açıldı. Son bir aylık süre içerisinde Diyarbakır'da 560, Batman'da 784, Mardin'de ise 252 kişi damdan düşerek yaralanırken, Batman'da dam palas keyfi yapan 4 kişi yaşamını yitirdi. Kol ve bacaklarını kıran çoğunluğu çocuk yöredeki vatandaşların tedavileri hastanelerde sürüyor.

Doğu ve Güneydoğu'da sıcakların artmasıyla birlikte geceyi damda geçirme dönemi başladı. Ancak bu durum kazaları da beraberinde getirdi. Batman'da yaz sezonunda damdan düşen 4 kişi yaşamını yitirirken 784 kişi ise yaralandı.Diyarbakır'da 560 Mardin'de ise 255 kişi yüksekten düşerek hastanelere kaldırıldı. Batman'da damdan düşmelerin yanı sıra akrep sokma vakalarında da büyük artış yaşanıyor.

Akrep sokması vakaları daha çok kerpiç evlerde yoğunlaşıyor. Kentte son bir ayda 70 kişi akrep, 8 kişiyi ise yılan sokması şikayeti ile tedavi altına alındı. Hava sıcaklığının mevsim normale üzerinde seyredildiği Batman'da evinde kliması olmayan vatandaşlar iyi bir uyku geçirmek için geceyi damlarda geçiriyor. Yataklarını damda seren vatandaşlar geceleyin açık havada televizyon izlemeyi de ihmal etmiyor.

Batman'ın İluh mahallesinde Damlarda yatan vatandaşlardan Nurten Pekgöz sıcaklardan dolayı damda yattıklarını belirterek, "Her yaz damlara çıkıyoruz dam çok serin ve güzel oluyor" dedi. Aynı mahallede ikamet eden Sait Yaray ise, her yaz mevsiminde dama çıktıklarını belirterek, "Özellikle hava sıcaklığını 45 derecenin üstüne çıkınca dama çıkarız ve burada uyumaya çalışırız. Akrep korkusu var,Toprak evler olduğu için akreplerde çok oluyor.Ama en büyük damda yatma korkumuz çocuk düşmeleri oluyor.

Her yaz sezonunda çocuklar damlardan düşüyor. " dedi. Batman Seyitler Mahallesinde ikamet eden ve yaz aylarında damda yatan Erdem Tunç isimli vatandaş ise, mecburen damda uyuduklarını ifade ederek "Havalar çok sıcak klimamız yok. Evimiz de ev değil. Mecburi dama çıkıyoruz. İçerde dayanamıyoruz. Hem sıcak hem de sivri sinekler rahat vermez. O yüzden televizyonumuzu da dama çıkarıp sabahlamaya çalışıyoruz." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 14:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?