23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Datçalılardan Can Yücel'e vefa

İsmi Datça ile özdeşleşen şair Can Yücel anısına her yıl düzenlenen ve bu yıl ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek belediye tarafından düzenlenmeyeceği bildirilen Can Şenlikleri’ne Datçalılar sahip çıktı.

Şairin 12 Ağustos 1999’daki ölümünün ardından, belediyenin her yıl düzenlediği Can Şenlikleri’nin bu yıl, ekonomik nedenler yüzünden yapılmayacağının açıklanması, ilçe sakinlerini harekete geçirdi. Can Yücel’in 8 yıl yaşadığı Eski Datça Mahallesi’nin sakinleri, şenliği kendi çabalarıyla düzenleme kararı aldı.

Eski Datça Mahallesi’nin eski muhtarı Orhan Karadağlı, "Datça’nın adını yalnız Türkiye’ye değil, tüm dünyaya duyuran bir büyük insana eğer sahip çıkamıyorsak yazıklar olsun bize. Can Yücel bizim her şeyimiz. İstanbul, Ankara ve İzmir’den gelen 10-15 sanatçıyı mı ağırlayamayacağız. Herkes kendi imkanlarıyla Can Şenlikleri’ne katkıda bulunacak. Bir nevi imece usulüyle şenlikleri devam ettireceğiz" dedi.

Can Yücel’in eşi Güler Yücel ise mahalle sakinlerinin girişimi karşısında çok sevindiğini ve duygulandığını belirterek, "Can Şenliği’nin yapılmaması Can’a yapılacak bir şey değildi. Halkın sahip çıkması daha güzel oldu" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 00:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?