18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Daum: Türk vatandaşı olmak istiyorum

Almanya’nın en çok izlenen eğlence programları arasında yer alan, ünlü şovmen Stefan Raab’ın İstanbul’daki son çekimini gerçekleştirdiği programı "TV Total" izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Programa konuk olarak çağırılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, "Türk vatandaşı olmak istiyorum ve inşallah ölmeden Türkiye'nin AB'ye üye olduğunu görürüm" dedi.

İstanbul’daki ilk programına geçen yılın Eurovision birincisi Sertap Erener’i davet eden Şovmen Raab, dün akşamki programında Fenerbahçe’yi şampiyon yapan Alman teknik direktör Christoph Daum’u konuk etti.

Daum ile uzun uzun sohbet eden Raab, Türkiye ve Türk insanı hakkında bilgi edindi. Sohbet esnasında takımı Fenerbahçe ve Türkiye hakkında sürekli olumlu sözler söyleyen Daum, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş süreciyle ilgili olarak ise, "İnşallah ölmeden önce Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girdiğini görürüm. Bunu çok istiyorum. Türkiye’de zaten bunu hakediyor" dedi.
Türkiye’nin kendisinin 2. vatanı olduğunu ifade eden Daum, "Türkiye artık 2. vatanımdır. İstiklal Marşı’nı her zaman söylerim. Maçlar esnasında mümkün oldukça oyuncularımla Türkçe anlaşmaya çalışırım. Yakında Türkçe’mi daha da geliştirmek istiyorum. Zamanı geldiğinde inşallah Türk vatandaşlığını almak isterim, tabii ki verilirse" diye konuştu.

Röportajı esnasında sürekli Türkçe sözler sarfeden ve stüdyoda bulunan izleyiciler tarafından büyük beğeni ve alkış toplayan Daum, Stefan Raab’a özel olarak hazırlattığı formayı hediye etti.
Daha sonra yine Fenerbahçeli olduğu bilinen ve Türkiye’yi bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek Athena grubunu, davet eden Raab, yarışmada Türkiye’ye Almanya’dan 12 puan verilmesini istedi.

Programa ayrıca manken Asuman Krause de katıldı. Düzgün Almanca’sı ile dikkat çeken Krause, Türkiye’ye övgüler yağdırdı.

Daum’un programın kapanışını, kendisinin 3 kez sarı deyip, izleyicilere lacivert dedirtmesi, ardından da şampiyon şeklinde tezahüratla yapması, Raab tarafından büyük bir alkışla karşılandı.

Ünlü şovmen Stefan Raab, dün akşamki programı çerçevesinde yine İstanbul’un değişik mekanlarını tanıttı.

FRANKFURT-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 12:40:42
Güncelleme :14 Mayıs 2004 Cuma 13:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?