18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dava açacak parası da yok

Aydın’da yaşayan 33 yaşındaki 3 çocuk babası Minever Yıldız, 30 yıldır kadın ismi taşıdığını ve dava açacak para bulamadığı için ismini değiştiremediğini söyledi.

3 çocuk babası Minever Yıldız, alay konusu olduğu için ismini değiştirmek istiyor. Sıkıldığı ve alay konusu olduğu için gerçek ismini kullanamadığını ancak okula başlayan çocuklarının arkadaşları arasında isminden dolayı sıkıntı yaşadığını belirten Minever Yıldız, ilginç isminin öyküsünün de oldukça ilginç olduğunu belirtti.

Bir hocanın koyduğu bu ismi değiştirmeye cesaret edemediği için 30 yıldır bayan ismi ile dolaştığını söyleyen Yıldız, sadece resmi yazışmalarda gerçek ismini kullanabildiğini ifade etti. Yıldız, “1980 yılında Bitlis’in Mutki ilçesinde dünyaya geldim. Çocukken çok hastalanmışım. O zamanlar doktor olmadığı için ailem beni doktor yerine bölgede ‘Şıh’ adı verilen hocaya götürmüşler. Hoca okuyup ailemin Murat koyduğu ismi uygun bulmayıp, Minever olarak değiştirmiş ve ismim resmi kayıtlara da Minever olarak geçmiş. Büyüdükten sonra ben bayan ismi olan resmi ismimi değil, erkek ismi olan Murat ismimi kullanmaya başladım. Ancak şimdi çocuklarım okula gidiyor ve benim ismimden sıkılmaya başladılar. Bu nedenle ismimi değiştirmek istiyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2013 Perşembe 12:17:54
Güncelleme :3 Ocak 2013 Perşembe 14:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?