22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Dava rekortmeni Kara’dan uyarı

Hakkında açılmış onlarca dava bulunan ve en son Datça Kaymakamı Savaş Tuncer`in kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açtığı Gazeteci Sinan Kara, ``Yeni TCK`nın yürürlüğe gireceği 1 Nisan sonrasını düşünmek bile istemiyorum`` dedi.

Sinan Kara, ANKA`ya yaptığı açıklamada, daha önce yerel bazda yayınladığı Datça Haber Gazetesi`nin mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından yazılarını ``www.memleketinsesi.com`` internet sitesinde yayımladığını söyledi. Kara, sitede yer alan ``Datça`da ismi tarihi eser kaçakçılığına karışan Hüseyin Güneş adlı işadamının 2004 yılında Datça Kaymakamlık Binası`nın restorasyonunu yaptırdığı``na ilişkin haber üzerine Datça Kaymakamı Savaş Tuncer`in kendisi aleyhine Datça Asliye Ceza Mahkemesi`ne 7 Mart 2005`te hakaret davası açtığını bildirdi. Habere konu olan Hüseyin Güneş`in daha önce tarihi eser kaçakçılığından ceza aldığını ve 90 milyar lira kefaletle serbest bırakıldığını ifade eden Kara, Kaymakam Tuncer`in Bina`nın restorasyonunu adı geçen kişiye yaptırmadığını beyan ettiğini söyledi. Ancak Kara, Güneş`in bu işi yaptığına dair elinde delil olduğunu kaydetti.

Sinan Kara, Datça`da yerel bazda yayın yapan Datça Haber Gazetesi`nin kapatılmasına ilişkin temyiz kararının Yargıtay`da olduğunu belirterek, Kaymakamlığın gazetedeki haberlerinden ötürü hakkında yaklaşık 35 dava açtığını söyledi.

Yeni TCK`nın, gazetecilik yapma imkanlarını oldukça sınırlandıracağını dile getiren Kara, ``Yasa ülkeyi gazeteciler hapishanesine çevirecek`` dedi.

Yasayı gazeteciler açısından ``İdam fermanı`` olarak niteleyen Kara, ``Bu yasayı okuduğu bir şiirden dolayı ceza almış bir Başbakanın çıkarmış olması oldukça düşündürücü`` dedi. Kara, hakkında şimdiye kadar birçok dava açıldığını vurgulayarak, ``Biz işi namusuyla yapmak isteyenler bundan sonra oldukça zorluk çekeceğiz, 1 Nisan sonrasını düşünmek bile istemiyorum`` dedi.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 17:10:28
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?