25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Davalık caddeye duvar örüldü!

Ağrı'da 30 yıldır yol olarak kullanılan ve davalık olan caddenin ortasına belediye duvar örüyor. Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, konuyu Yargıtay'a taşıdıklarını söyledi.

Ağrı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2 yıldır devam eden davanın sonuçlanması ile Dr. Yaşar Eryılmaz Caddesi'nde hareketli günler yaşanmaya başladı. Dava sonucunda kazanılan 1 milyon 200 bin lira parayı fazla bulan Ağrı Belediyesi, konuyu Yargıtay'a taşırken, caddede iş yerleri bulunan esnaf ise belediyeye destek verdi. Dava sonunda Ağrı Belediyesi yolu daraltırken, Yargıtay'dan gelecek sonucu beklemeye başladı.

Dava sonucunda uzlaşmak istediklerini ancak dava sahibinin yüksek meblağlarla buna yanaşmadığını belirten Başkan Arslan, "Bu dava Ağrı Belediyesi'ne şu anda yaklaşık 1,5 trilyon külfet getiriyor. Mevcut o bölgedeki rayiş bedellerinin ve emsal bedellerinin çok üzerinde olduğu için ilgililerle uzlaşmaya çalıştık. Olmayınca bu konuyu Yargıtay'a taşıdık. Yargı süreci devam etmektedir. Bu yol 30 yıldan fazla kullanılıyor. Kamu yararına olduğu için biz bu yolun yine kamu yararına fiyatlandırılmasını bekliyorduk. Tam aksine çok ciddi bir külfetle karşı karşıyayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?