19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Davul zurna ile dönülmez

Başbakan Tayyip Erdoğan, sınırötesi operasyon tartışmalarına, "Dönüş kararı davul zurnayla duyurulmaz" diyerek yanıt verdi.

"Operasyon kısa kesildi, içeride parça unutuldu" diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ yüklenen Erdoğan dünkü grup konuşmasında şu mesajları verdi: "Askerlerimizin dönüşünün daha önce ilan edilmemiş bir tarihte gerçekleşmesi, yapılan işin tabiatı gereğidir. Herhalde haber vererek, davul zurnayla bunu bildirerek, en tehlikeli olan bir dönüş harekátı duyurulmaz. Bunu zaafmış gibi gündeme getirenler, bilerek ya da bilmeden Türkiye’nin terörle mücadelesine gölge düşürmektedirler.

O OY NASİP OLMASIN Terörle mücadele partiler üstü bir meseledir. Allah bize buradan gelecek oyu nasip etmesin. Sayın Baykal, her şey parti siyasetinden ibaret değil. Muhalefet edelim diye şehitlerimize, kahramanlara saygısızlık yapmayın. Seçmen tüketimi, gaz almak için yapılmaz. Kalınması gerektiği kadar kalınır. Sayın Baykal, hatta sizi susturmak için bile daha fazla kalınmaz.

SORUMLULUK BİZE AİT Sakın Silahlı Kuvvetlerimiz’i polemik içine çekmeye çalışmayın, siyasi muhatabınız biziz. Böyle bir harekátın nasıl yapılacağını, askerin neye ihtiyacı olduğunu, ne kadar kalınması gerektiğini bu beyefendiler mi biliyor? Bırakın, onu da Genelkurmayımız bilsin. Askerlerimiz, başta da öngörüldüğü gibi en kısa sürede en iyi sonuçla geri dönmüştür. Terörle mücadele, teröristler silahı bırakmadıkça devam edecek, zaman ve zemin neyi gerektiriyorsa bundan sonra da o yapılacaktır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 06:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?