29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Davutpaşa faciası devletin suçu

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Davutpaşa’da 22 kişinin yayamını yitirdiği patlamadan sonra hazırlanan bilirkişi raporunda; Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Çalışma Bakanlığı ile elektrik kurumu suçlu bulundu.

İstanbul Davutpaşa’da 31 Ocak’ta 22 kişinin ölümü 116 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili olarak oluşturulan 5 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor üzerine savcılık harekete geçti.

Raporda, İstabul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile elektrik kurumu suçlu bulundu.

Bilirkişi raporunda, belediyeler ve diğer kurumlarda görevli kişilerinin yasayla verilen denetim görevlerini yapmadıkları ve ihmal ettikleri yer aldı.

SAVCI GÖREVLİLERİN İSİMLERİNİ İSTEDİ
Rapor üzerindeki incelemesini tamamlayan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, raporda suçlanan belediyeler ve kurumlara birer yazı göndererek, patlamanın olduğu işyeriyle ilgili denetimlerden sorumlu olan kişilerin isimlerinin ve görevlerinin bildirilmesini istedi.

Belediyeler ve kurumların bu yazıya verecekleri cevaptan sonra sözkonusu kişilerin ifadeleri alınacak.

ATÖLYENİN SAHİBİ DE SUÇLU
Bu arada, bilirkişi raporunda patlamada hayatını kaybeden maytap atölyesinin sahibi Selçuk Başlar’ın da suçlu olduğu belirtiliyor.

NTV
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 15:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?