17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

De Soto: Annan planının reddi trajediye yol açar

Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro de Soto, Annan Planı'nın reddinin bir trajediye yol açabileceği uyarısında bulundu.
Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Günter Verheugen'le yaptığı görüşme sonrasında gazetecilere bazı açıklamalarda bulunan Alvaro de Soto, Annan Planı'nın adanın her iki tarafında da yapılacak referandum sonrasında reddedilmesi halinde ikinci bir planın olmadığını duyurdu.
De Soto, Kıbrıslı liderlerin bu haftaki barış planını desteklemeleri halinde, referandumun Nisan ayının başında yapılacağını belirtti.
Perulu diplomat, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu prosedür, kişilerin 'Evet' demesini tabii ki garanti etmiyor. Ancak eminiz ki, bu ayrılmadan uzun süredir şikayetçi olan Kıbrıs halkı, sadece fırsatı değil aynı zamanda birleşmeyi de sorgulayacak" dedi.
Günter Verheugen de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Tabii ki Türkiye'yle ilişkilerimizi ilerletmemiz, bu konuda atılım yapmaya çok yardımcı oldu. Türk hükümetinin geçen hafta New York'ta yapılan görüşmeler sırasında, yapıcı bir rol oynayarak cesaret ve sorumluluk göstermesini çok takdir ediyorum" diye konuştu.
Annan Planı, Kıbrıs'ta iki tarafın 1 Mayıs'tan önce birleşmesini öngörüyor.
BRÜKSEL _İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 16:47:33
Güncelleme :17 Şubat 2004 Salı 16:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?