20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Dede'den, akıl almaz oyun!

Evlenmek için Nüfus Müdürlüğü’ne giden damat şok oldu

İsvİçre’nİn Lozan kentinde yaşayan 23 yaşındaki Yüksel Şahin’in, mirastan mahrum kalması için dedesi tarafından ölü gösterildiği iddia edildi. Lozan’da yaşayan Yüksel Şahin, Gaziantep’te yaşayan akrabası Ökkeş Fidan ile evlenmek üzere Gaziantep’e geldi.

Yüksel Şahin, evlilik işlemleri için nişanlısı ile birlikte Nurdağı Nüfus Müdürlüğüne başvurdu. Nüfus yetkileri, Yüksel Şahin’in 15 Ekim 1998 günü, eceliyle öldü gösterildiğini, nüfustan 20 Ağustos 2007 tarihinde dedesi Hüseyin Şahin’in beyanı üzerine ilçeye bağlı İncili köy muhtarı Turgut Özbek’in ölüm tutanağı tuttuğunu tespit etti.

Bunun üzerine Yüksel Şahin, Nurdağı Kaymakamlığına başvurarak sorumlular hakkında yasal işlem yapılması talebinde bulundu.

Yüksel Şahin’in nişanlısı Ökkeş Fidan, olayı ilk duyduklarında şaşkına döndüklerini, sorumluların ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için mahkemeye başvurduklarını kaydetti.

Yüksel Şahin’in, İsviçre’ye döndüğünü belirten Fidan, “Nişanlım, Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi. Bu yüzden hemen dönmek zorunda kaldı. Bu durumdan kendisini mirastan mahrum etmek isteyen dedesi Hüseyin Şahin’i sorumlu tutuyor. Annesi ölmüş, üvey annesi var, babası da yaşıyor. Yasalara göre, sorunu mahkeme çözecek. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar bizim evlenmemiz imkansız” diye konuştu. Nurdağı Kaymakamı Emrah Yılmaz da yaptığı açıklamada, olayı doğruladı.

YAŞADIĞINI KANITLAYACAK!

Yüksel Şahin evlilik hazırlıkları yaptığı nişanlısı Ökkeş Fidan’la kurduğu hayaller şimdilik suya düştü. Ökkeş Fidan Lozan’a hukuk okuyan Şahin’in hukuk mücadelesi başlattığını söyledi.

...
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 09:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?