18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Definecilerin hazin sonu

Kırklareli’nin Vize İlçesi’nde 3 defineci altın aramak için jeneratörle girdikleri mağarada egzoz gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Kırklareli’nin Vize İlçesi’ne bağlı Çakıllı Beldesi’nde 3 defineci, izinsiz olarak altın aramak için jeneratörle girdikleri mağarada jeneratörün egzozundan çıkan karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çakıllı Beldesi’ne 1 kilometre uzaklıktaki Lale Alanı mevkiindeki Lale mağarasına altın aramak için giren Cevat Kaçan, Ahmet Çakıroğulları ve Mustafa Balyalı, uzun süre çıkmadı. Bunun üzerine kimliği belirlenemeyen bir kişi Kırklareli İl Jandarma Alay Komutanlığı’nı arayarak mağaraya 3 kişinin girdiğini ve uzun süre dışarı çıkmadığını bildirdi. Bunun üzerine jandarma, sivil savunma-kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Dün öğleden sonra yapılan çalışmada 3 definecinin cesedine 70 metrede rastlandı.

Üzerlerinden kimlik çıkmayan definecilerin cesetleri Vize Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Definecilerin, aydınlatmada kullanmak üzere beraberlerinde götürdükleri jeneratörün egzozundan çıkan gazdan zehirlendikleri belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 23:10:42
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 23:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?