20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

DEHAP: AKP'nin seçim başarısının arkasında ABD var

DEHAP Merkez Yürütme Kurulu, AKP`nin iktidar olma avantajını kullanarak seçim kampanyası yürüttüğünü öne sürdü. DEHAP, AKP`nin seçimlerde elde ettiği sonuçların sadece bu çalışmalarla açıklanamayacağını belirtirken, ``ABD`nin Ortadoğu`ya müdahalesi, önerdiği Büyük Ortadoğu Projesi ve özellekle bu projeyi AKP eliyle Türkiye üzerinden uygulama isteği AKP`yi güçlendirmiştir`` görüşünü savundu.
DEHAP Genel Merkezi`nden yapılan açıklamada, yerel seçim sonuçlarının Türkiye`nin tek kutuplu bir partiye doğru kaydığının göstergesi olarak yorumlandı. Açıklamada, ortaya çıkan tablonun Türkiye`deki demokratik güçler tarafından çok iyi değerlendirilmesi çağrısında bulunuldu.
AKP`nin iktidar olma avantajını kullanarak seçimlere girdiği belirtilen DEHAP açıklamasında, AKP`nin seçimlerde aldığı sonuçların, ABD destekli olduğu öne sürüldü. Açıklamada, ``ABD`nin Ortadoğu için önerdiği Büyük Ortadoğu Projesi`in AKP eliyle Türkiye üzerinden uygulaması AKP`yi güçlendirmiştir`` denildi.
AKP`nin doğu ve güneydoğu illerinde elde ettiği sonuçlara da değinilen açıklamada, bu bölgelerdeki seçmenlerin çoğunuluğunun DEHAP`ı desteklediği iddia edildi. Demokratik Güç Birliği adı altında seçime giren partilere karşı, bu bölgelerde AKP`nin desteklendiği ileri sürülen açıklamada, ``Demokratik Güç Birliği`nin doğu ve güneydoğu bölgesinde yaşayan Kürt yurttaşların oylarıyla yerel yönetimleri kazanmasını engellemek için sistemin desteğiyle `kutsal ittifak` geliştirilmiş ve ne yazık ki kimi illerde sonuç alınmıştır`` denildi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 16:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?