17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

DEHAP: Seçimden çekilme nedeni SHP ile ittifak

DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Veli Büyükşahin, partisinin yerel seçimlere katılmamasının sebebini, SHP çatısı altında seçime girmeleri olarak açıkladı. Büyükşahin, böylece 6 sol partinin kurduğu 'Demokratik Güçbirliği'nin oylarının bölünmeyeceğini söyledi.
Büyükşahin İHA'ya yaptığı açıklamada, solda siyaset yapan 6 siyasi partinin 28 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için 'Demokratik Güçbirliği' adı altında ittifak yaptıklarını, DEHAP'ın da bu ittifak içinde yer aldığını hatırlattı. Partisinin SHP çatısı altında seçimlere gireceğini belirten Büyükşahin, "Dolayısıyla YSK'ya aday listesi vermediğimiz için partimiz oy pusulasında yer almayacak" dedi.
Büyükaşahin, seçime girmeyerek güçbirliğinin oylarının yanlışlıkla bölünmesinin önleneceğini kaydetti.
Büyükşahin Feridun Çelik'in bağımsız adaylıktan çekilmesini de değerlendirdi. Çelik'in daha önce Diyarbakır'da Büyükşehir Belediya Başkanlığı yaptığını hatırlatan Büyükşahin, halkın Çelik'i onurlandırdığını vurguladı. Çelik'in adaylığını açıklamasından dolayı büyük tepki aldığını savunan Büyükşahin, "Eğer, Çelik bu tepkileri dikkate alarak adaylıktan çekilmişse bunu olumlu olarak değerlendiriyoruz. Ama bu adaylığı ciddiye almamıştık, önemsememiştik. Çünkü kazanamayacaktı" diye konuştu.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 6 Mart 2004 Cumartesi 02:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?