22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

DEHAP: Türkiye Irak`taki sonuca saygılı olmalı

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Irak`taki seçimlerin ardından Türkiye`nin ``yeniden Irak`a askeri operasyonlar`` düşünmemesi gerektiğini belirterek, ``Türkiye Irak`ta ortaya çıkan sonuca saygılı olmalıdır`` dedi.

Bakırhan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Irak`taki seçimlerin bu ülkede yaşayan halkların kendi kendilerini yönetme, demokrasiyi benimseme ve bir arada yaşama arzularını ortaya çıkardığı değerlendirmesinde bulundu. Bakırhan, seçim sonuçlarına yönelik kimi eleştiriler olmasına rağmen sonuca saygılı olunması gerektiğini ifade etti. Bu konuda Türkiye`de yürütülen tartışmaların barış ve demokrasiye hizmet etmediğini dile getiren Bakırhan, ``Kürt demokratik hareketine yönelik haksız tutumların ve bölünme korkusu gibi kimi tarihsel sendromların canlı tutulmasına hizme etmektedir`` diye konuştu.

Bakırhan sözlerini şöyle sürdürdü:

``Türkiye, Irak`ta ortaya çıkan siyasi iradeye saygılı olmalı ve ülkemizin temel sorunu olan Kürt sorununun demokratik ve adil çözümü için ciddi adımlar atmalıdır. Kürt sorununun Irak`ta, ülkenin birliği ve bütünlüğü korunarak çözüm yoluna girmiş, Türkiye`de korku ve endişe kaynağı haline getirilmemelidir.``

ÖCALAN`IN UYGULANAN TECRİT KALDIRILSIN

Tuncer Bakırhan, Abdullah Öcalan`ın Türkiye`ye getiriliş yıldönümü olan 15 Şubat`ta yapılan eylemlerde polisin şiddet uyguladığını belirtti. Bakırhan, ``Öcalan üzerindeki tecritin sürmesi, sağlığıyla ilgili yapılan açıklamalar, özellikle bölgede ve Kürtler arasında endişe yaratmaktadır`` dedi. Bakırhan, Öcalan`a uygulanan tecritin bir an önce kaldırılmasını istedi.

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 16:17:57
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 16:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?