18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DEHAP kongresine suç duyurusu

Ankara - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Sözcüsü Ramazan Er, DEHAP Kongresi ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

DEHAP Kongresi ile ilgili bir soru üzerine Er, kongre öncesi ve sırasında yapılan kayıtların incelendiğini vurgulayarak, "Çözümlerin tamamlanmasının ardından suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

DEHAP Kongresi’nde Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılmış, kongre başlarken İstiklal Marşı da okunmamıştı.

Bakırhan genel başkan seçilmişti

Dün yapılan DEHAP üçüncü Olağan Büyük Kongresi’nde Tuncer Bakırhan, yeniden genel başkanlığa seçilmişti. Ankara’da yapılan kurultayda DEHAP yöneticileri, Abdullah Öcalan’ı da kapsayacak genel af çağrısını tekrarlamıştı.

Öcalan lehine sloganlar atıldı

Bakırhan kongrede yaptığı konuşmada, ’’sayın Abdullah Öcalan, hala hiçbir yasal dayanağı olmayan özel güvenlikli tek kişilik ada cezaevinde ağır tecrit altında tutulmaktadır’’ dedi.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan’ın da izleyici olarak yer aldığı kurultayda, konuşmalar Öcalan lehine atılan sloganlarla sık sık kesildi.

Partililerin, Mardin Kızıltepe’de öldürülen Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz’ın fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde ’12 Yaşında, 13 Kurşun, Neden’ yazılı büyük boy kartları, ellerinde taşıdığı görüldü. Kongre başlamadan önce Kürtçe müzik yayınları yapıldı.

Bakırhan hükümeti eleştirdi

Bakırhan, konuşmasında hükümetin ekonomik uygulamalarını ve 2005 yılı bütçesini eleştirdi. Kürt sorununun çözümü konusunda da somut kapsamlı ve kalıcı barışa yönelik adım atılamadığını ifade eden Bakırhan, cezaevlerinin sorun olmaya devam ettiğini, bu alanda yapılan yasa değişikliklerinin özellikle F tipi cezaevlerinde tecridi ortadan kaldıramadığını ifade etti.

Bakırhan, AB üyelik sürecinde Kıbrıs sorunun önemli bir faktör olduğunu, ancak bunun çözümünün süreç için tek başına yetmeyeceğini, sürecin gerçek belirleyicisinin Kürt sorunun çözümü olacağını söyledi.

Eski DEP’liler de kurultaya katıldı

Kapatılan DEP’in eski milletvekilleri Selim Sadak, Hatip Dicle ve Orhan Doğan da kurultaya katılan isimler arasındaydı.


Er, düzenlediği haftalık bilgilendirme toplantısında, İstanbul ve Trabzon’da meydana gelen cinayetlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, İstanbul’da 3 kişinin, Adana’da da 1 kişinin olayla ilgili gözaltına alındığını, 4 silahın ele geçirildiğini kaydetti.


Bir gazetecinin, "İstanbul’da çok sayıda olayın meydana geldiği ve bu ilin güvenli bulunmadığını" belirtmesi üzerine, İstanbul’un nüfusu ile bir megapol olduğunu ifade eden Er, bu ilde geçen yıl 88 bin olayın meydana geldiğini kaydetti. Bu olayların büyük bölümünün de aydınlatıldığını vurgulayan Er, İstanbul’un dünyadaki emsalleriyle karşılaştırıldığında güvenli bir il olduğunu söyledi. Er, İstanbul polisinin tecrübeli ve başarılı olduğunu sözlerine ekledi.

Misyonerlik çalışmalarıyla ilgili 160 kişi hakkında soruşturma açtıklarını bir soru üzerine belirten Er, "Kimse endişelenmesin güvenlik güçlerimiz bu konuda hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 13:42:38
Güncelleme :14 Ocak 2005 Cuma 15:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?