23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

DEHAP’a suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü Nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak, DEHAP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

ER:"MERSİN’DEKİ OLAYIN ARKASINDAKİLERİ İLANA GEREK YOK"

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, Mersin’deki Nevruz kutlamaları sırasında yaşanan ve yaygın toplumsal bir tepkiye yol açan bayrağa saldırı olayının arkasındakilerin "malum" olduğunu ve bunu ilana gerek olmadığını söyledi.


Ramazan Er, "Bu menfur olayı gerçekleştiren failler yakalanmıştır, adli makamlarca tutuklanmıştır" dedi. Türk polisinin çalışmalarını yurt içi ve dışındaki ihanet odaklarına yönelik olarak sürdürdüğünü ifade eden Er, "İhanet odaklarıyla işbirliği yapanlar da yakın takip içindedir" dedi.


Mersin’deki olayların arkasında kimlerin bulunduğuna yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna Er, "Olayların arkasında kimin olduğu bellidir, malumdur, ilanına gerek yoktur" diye yanıt verdi.


DEHAP’la ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bir uyarısının olup olmadığı sorusuna da Er, devletin güvenlik güçlerinin siyasi partilerle ilgili bir yorum yapamayacağı, bir suç meydana geldiğinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayı inceleyeceği yanıtını verdi. DEHAP’ın zaman zaman inceleme altına alındığını hatırlatan Er, konunun yine adli makamlar tarafından incelenebileceğini belirtti.


AA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 13:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?