18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DEHAP`dan Erdoğan`a: Kürtler`e alışın

DEHAP, 17 Aralık öncesinde Leyla Zana ve arkadaşlarının yabancı gazetelerde yayımlanan ve sert tepkilerle karşılaşan ilanın içeriğini savunarak, Başbakan Erdoğan`a ``Kürtler`in hak taleplerine alışma çağrısında`` bulundu.

DEHAP Genel Merkezi`nden yapılan açıklamada, ``200 demokrat, yurtsever, aydın ve siyasetçi tarafından imzalanan bildirinin demokratik ve haklı muhtevasının tartışma konusu yapılamayacağı`` ifadesi yer aldı.

Açıklamada, söz konusu ilanın yayımlanmasının ardından Başbakan Erdoğan`ın yaptığı ``Yel kayadan ne koparırsa, onların hisselerine düşecek de o kadardır`` şeklindeki açıklamalara da yanıt verildi. DEHAP açıklamasında, ``Başbakan, Kürt sorunuyla ilgili yaptığı açıklamalarla, artık bumerangın okuna hedef olmak istemiyorsa, partisi içindeki Kürt kökenli milletvekillerini kullanmaktan vazgeçmeli ve Kürtler`in hak taleplerine kendini alıştırmalıdır. Herkesin bilmesi gerekiyor ki, Kürtler`in kayalardan pay almak gibi bir derdi yoktur`` denildi.

``AB SÜRECİNE KATKIDA BULUNDUK``

Demokratik Toplum Hareketi`nin Türkiye`nin AB üyeliği sürecine katkıda bulunduğunu savunulan açıklamada, bu konudaki çabalara ``Farklılıklara Evet, Ayrılıklara Hayır`` mitingi örnek gösterildi.

3 Ekim 2005 olarak belirlenen müzakerelerin başlangıç tarihinin olumlu olduğunu bildiren DEHAP, alınan tarihle Kürt sorununa ilişkin yeni bir dönemin başladığına olan inancın arttığı kaydedildi.

Bu olumlu gelişmelere karşılık 17 Aralık öncesi Kızıltepe`de öldürülen Uğur Kaymaz ve Ahmet Kaymaz, Şemdinli`de öldürülen Fevzi Can olayları ``provakatif`` olarak nitelenerek, sorumluların yargılanması istendi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:38:05
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 17:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?