20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

DEHAP’ın mitinginde çatışma

Diyarbakır - DEHAP’ın Diyarbakır’da düzenlediği mitinginde taşlı saldırı sonucunda 2 polis memuru ile bazı göstericiler yaralandı.

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Avrupa’da deklarasyon yayımladıklarını" belirterek, şöyle konuştu:

"Dile getirilen bu talepler provokasyon olarak değerlendiriliyor. Bizler, Türkiye’deki siyasi partiler, aydınlar, yazarlar ve sanatçılar olarak (Kürtler ne istiyor) diye bir deklarasyon yayımladık. Deklarasyonda, barış ve demokrasi talepleri yer almaktaydı. Demokratik bir ülke yaratmak için taleplerimizi dile getireceğiz."

Eski DEP Milletvekili Hatip Dicle ise "AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye koşulsuz bir müzakere tarihi vermelidir" dedi.

Mitingin ardından terör örgütü elebaşı lehinde slogan atarak, Ekinciler Caddesi’nde yürüyüşe geçen bir grubu polis uyardı. Bunun üzerine göstericilerin taşlı saldırısı sonucu 2 polis memuru yaralandı. Gruba polisin müdahalesi sırasında da bazı göstericiler yaralandı
AA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 01:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?