17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

DEHAP´lı başkanlardan toplumsal barış çağrısı

Seçimi SHP listesinden kazanan 57 DEHAP’lı belediye başkanı 17 Aralık zirvesi öncesi "Toplumsal Barış Çağrısı" yaptı. Başkanlar, "Türkiye yurttaşlığı üst kimliğinde, yakaladığımız bu tarihi fırsatın ve aydınlık geleceğe dair umutların heba edilmemesi gerektiği inancındayız" dediler.

DEHAP’lı belediye başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir öncülüğünde dün Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda bir araya gelerek ’’Toplumsal Barış Çağrısı’’ başlıklı bildirgeyi açıkladılar.

Baydemir, 1999 yılında PKK’nin tek taraflı ateşkes ilanı ve Helsinki Zirvesi’yle Türkiye’nin AB sürecine dahil edilmesiyle zorunlu olarak ortaya çıkan demokratikleşme sürecinin, yeterli oranda değerlendirilmediğini savundu.

17 Aralık zirvesi öncesi demokrasinin yeniden yoğun olarak tartışılmaya başlanmasıyla kültürel haklar, azınlıklar, hukukun üstünlüğü ve insani kalkınma kavramlarına bir kez daha ilgililerin dikkatini çekmek istediklerini belirten Baydemir, ’’Toprak bütünlüğü içerisinde, Türkiye yurttaşlığı üst kimliğinde, yakaladığımız bu tarihi fırsatın ve aydınlık geleceğe dair umutların heba edilmemesi gerektiği inancındayız’’ dedi.

DEHAP’lı belediye başkanları 17 Aralık öncesi demokratikleşme yönündeki adımlarla ilgili açıklamalar yaparken Diyarbakır’da parti yöneticileri birçok sivil toplum örgütüyle birlikte 12 Aralık’ta ’’Farklılıklara Evet Ayrımcılığa Hayır’’ mitingi gerçekleştireceklerini söylediler.
DİYARBAKIR
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 12:09:47
Güncelleme :6 Aralık 2004 Pazartesi 00:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?