18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DEHAP'ta hüsran

Doğu ve Güneydoğu illeri için en iddialı siyasi partilerden olan DEHAP da AKP`nin seçim zaferi altında ezildi. DEHAP`ın, Doğu ve Güneydoğu`da yaşadığı seçim hüsranı partililerin de oldukça moralini bozdu. Demokratik Güçbirliği içinde 24 Doğu ve Güneydoğu ilinde aday gösteren DEHAP, umduğunu bulamadı.
Henüz netleşmeyen seçim sonuçlarına göre, DEHAP, 4 ilin belediye başkanlığını AKP`ye kaptırdı. 1999 yerel seçimlerinde kapatılan HADEP`in kazandığı Siirt, Bingöl, Ağrı ve Van belediye başkanlıklarını AKP kazandı.
Seçim sonuçları henüz netlik kazanırken, DEHAP`ın yüzünü sadece 5 il güldürdü. Tunceli, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Hakkari`de DEHAP`ın önde olması, partililere az da olsa moral verdi.
DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve bazı MYK üyeleri seçim sonuçlarını DEHAP Genel Merkezi`nden izledi. Bakırhan ve yöneticiler, seçim sonuçlarının beklentilerinin altında kalması nedeniyle, herhangi bir değerlendirme yapmadan, saat henüz 23:10 sıralarında partiden ayrıldı.
1999 seçimlerinde 7 ilin belediye başkanlığını kazanan DEHAP`ta, aradan geçen 5 yıl içinde gözle görülür bir gerileme yaşandı. DEHAP, 1999`deki başarısının ancak yarısını bu seçimlerde elde edebildi.
Demokratik Güçbirliği adı altında 6 partiyle işbirliğine gitmesine rağmen, DEHAP oylarının düşmesinde partinin Bakırhan`lı yeni yönetimine yönelik eleştiriler, bu eleştirilerin sonucu olarak ortaya çıkan bağımsız adayların büyük oranda neden olduğu belirtiliyor.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 00:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?