18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DEHAP'tan Öcalan lehine gösteri

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Gençlik Kolları üyesi bir grup, İmralı adasındaki cezaevinde ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK’nın kurucu lideri Abdullah Öcalan lehine gösteri yaptı.

Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanan grup, "Halkın iradesi tecritle sınırlandıramaz" yazılı pankart açtı ve "Gençlik güneş için var olacak", "Güneşle doğduk güneşle yürüyeceğiz" yazılı dövizler taşıdılar.

Grup adına basın açıklamasını okuyan DEHAP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Rahman Sümer, Hükümet’in Öcalan’a yaklaşımının bilinçli bir "tecrit" ve "provokasyon" olduğunu iddia ederek, "Hukuk devletinin birinci kuralı gereği Sayın Abdullah Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle görüştürülmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

AKP’nin, Kapatılan DEP’in eski milletvekillerinin bırakılması, Kürtçe yayın ve Kürtçe kursların açılmasıyla toplumu yanıltmaya çalıştığını ileri süren Sümer, sözde Kürt sorununun AB müzakereleri gereği göstermelik adımlarla ve ABD’den askeri operasyon istemekle çözülemeyeceğini savundu.

Sümer, hükümetin "çift taraflı ateşkesin sağlanması için Öcalan’la diyaloga geçmesi ve askeri operasyonlara son vermesi" gerektiğini savundu.
ANKARA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 21:04:28
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 21:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?